Трудните връзки в синастрията

Трудните връзки в синастрията

В синастрията и анализа на партньорската съвместимост, често се разглежда хармоничното планетарното взаимодействие на двата хороскопа. Аспектите, чрез които небесните тела, оказват силна притегателна сила. В анализа на наталните карти, ясно се открояват както благоприятните аспекти, така и тези, които пораждат конфликти. В астрологията, трудните връзки и отношения, вървят ръка за ръка с тези, които дефинираме като кармични. Затова не е случайно, че всеки брак или значима връзка, съдържа сложни синастрични контакти. Анализирайки физическото привличане, сексуалната съвместимост и показателите за брак и деца, синастрията трябва да отрази наличие на важни астрологични влияния.

Те са тези, които имат решаваща роля за стабилността, продължителността и качеството на връзката. Без трудните и конфликтни синастрични аспекти, отношенията не биха могли да се развиват. За да се извървят всички етапи – от ухажването до брачният съюз, е необходимо да има планетарна спойка. В синастрията е добър показател когато Луната, Слънцето или Венера се намират на Асцендента на партньора. Но отвъд взаимната симпатия и близост, само това, едва ли ще е достатъчно. Най-мощните астрологични аспекти са съвпад, квадратура и опозиция. Планетите Марс, Сатурн, Уран и Плутон създават напрежение и сблъсък. В тази статия ще разгледаме енергийният обмен с планетата на кармата Сатурн.

Аспектите на Сатурн

Аспектите на Сатурн

Аспектите на Сатурн са с огромно значение. Всяко взаимодействие на Сатурн с лична планета и кардиналните оси е индикация за ограничение и дълготрайност на връзката. Планетата на кармата ни заставя да решим проблемите си във връзката и не ни позволява да си тръгнем от нея.

Един от много често срещаните аспекти е между Сатурн и Марс. Взаимодействието между тези две планети се проявява двояко. Първоначално създава силно привличане, а след това борби за надмощие. Природата на двете планети не е съвместима и гарантира неприятности. Сатурн винаги ще упражнява контрол и ще спира импулсивните пориви на Марс. Той пък от своя страна ще отказва яростно подчинената си позиция. Проявите на бунт често са съпътствани от изневяра. Аспекта предполага, че двойката ще остане дълги години заедно. Но също така, че е много вероятно да се раздели.

Аспектите на Сатурн с Луна, Слънце или Венера и ъгловите домове показват, че човекът с личните планети или ъгли в хороскопа е възпрепятстван по важни житейски направления.

Не е щастлив или е емоционално зависим. Сатурн налага тежки отговорности и трудни уроци на семейството. Продължителността на такива отношения е дълга и всеки от партньорите ще израсне много.

Сатурн в домовете

Сатурн в домовете

Ако Вашият Сатурн попада на Асцендента ( 1-ви дом) в диаграмата на другият човек, той едва ли Ви харесва физически.

Ще му е необходимо много време, за да Ви приеме и представи на близките си. Човекът със Сатурн ще Ви намира за незрял и твърде импулсивен. Сатурнианецът ще ограничи личната свобода, учейки на морал и зрялост. Личността с Асцендента ще научи партньорът си на спонтанност, повече смелост и решителност.

Сатурн в 7-ми дом предполага брак по задължение и сметка

С кармична нишка той държи двойката в съюз, без усещане за щастие. Човекът с Десцендента (7-ми дом) е с потисната лична изява. Сатурн ще изпитва отговорност да се грижи за семейството. Това са отношения с много здрава връзка, която трудно се прекъсва.

Сатурн в 4-ти дом (Имум цели) изтощава с битовизми и контрол

Позицията предполага трудни и продължителни отношения. Човекът със Сатурн поема всички битови задължения, чувствайки се длъжен за семейното добруване и оцеляване. Взимайки всичко в ръцете си, партньорът със Сатурн ще контролира с родителска прецизност всяка стъпка на партньора. Човекът с 4-ти дом в синастрията ще се чувства като затворник, без свобода да изрази себе си.

Когато Сатурн е на Медиум цели (10-ти дом) двойката има взаимна полза един от друг

Това е по-добра позиция за работни отношения. Съюза обединява със социална ориентираност и бъдещи проекти. Такава двойка се свързва, сякаш подписва договор с обещанието за взаимна полза и просперитет.

В астрологията Северният и Южният Лунен възел са едни от най-важните точки в рождения хороскоп и синастрията.

Аспектите на Сатурн с възлите показват наличие на съществени данни и указания за двойката. Срещата им не е случайна.

Когато планета образува мажорен аспект с тях, това винаги показва важна информация. В синастрията е отправна точка, дали взаимоотношенията повтарят стари модели на партньорска задлъжнялост или отработват нова карма.

Досег на лична планета с Южният Лунен възел

Досег на лична планета с Южният Лунен възел

Всеки досег на лична планета с Южният Лунен възел на партньора ще Ви събере мигновено с усещането за нещо познато. При тези връзки, децата се появяват по-бързо, планирано и желано. След това отношенията се разпадат, изпълнили мисията си. Сатурн с ЮЛВ ще им даде търпение един към друг. Южният Лунен възел ще се отплати за положените грижи, а Сатурн ще се освободи от авторитетната си отговорност към него.

Свързването на Сатурн със Северен Лунен възел

Свързването на Сатурн със Северен Лунен възел

Значима среща за развитието и израстването на личността и двойката. Северен Лунен възел не дава нищо на готово. По смисъл и значение напомня на Сатурн. Ще ти дам много, но първо ще те науча. Непреодолимото привличане, което ги събира, но не им обещава щастие. Гарантира, че партньорите ще изградят увереност и реална преценка за собствената си идентичност. Ще се подкрепят в израстването, изграждайки необикновена същност заедно и поотделно.

Последвайте ни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *