Мунданна астрология

Астросоциология или Мунданна астрология разглежда темите от световно значение. Глобалните трансформации, които променят посоката на живота и познатите му коловози. Налагат се нов ред, различни правила, сменят се лидери, несвойственият начин на живот, диктува нови аксиоми. Настъпването на нова епоха в човечеството, бележат дългите цикли на контакт между висшите (транссатурнови ) планети. Едни от тези забележителни събития се случиха началото и края на 2020г.

Началото на 2020г. започна с новият 34 годишен цикъл на Сатурн и Плутон и съвпада им на 12 януари 2020г. в знака на Козирог. Това ще случи отново в знака на Риби 2054 год . Съединението на тези висши планети, показа силата и мащаба на влиянието си, подчинявайки глобално всички. Коронавирусът пренаписа нови закони, властта и управляващите (Сатурн), заедно с Плутон ( смърт, страх и паника), промениха световната икономика и здравеопазване.

Сектори, които ще се променят

Секторите, които ще търпят реформи, са на по-високо равнище – смяна на политически лидери и партии, властта и парите ще са двигателя на задкулисие. Трансформации ще има в банковия сектор и застраховане, данъчни и разузнавателни служби. Промени в медицината, здравни, пенсионни фондове, кредити, ипотеки. Събитие подкрепено и от Марс (бог на войната) са последващите събития между Русия и Украйна. При последния съвпад на цикъла Сатурн и Плутон, започна разпадането на СССР , както и са регистрирани първите случаи на ХИВ.

Съвпадът  на Юпитер и Сатурн на 21 декември 2020г. във Водолей, е един от най-важните в мунданната  астрология. Двете планети се събират в съвпад  през период от 20 години и бележат нов цикъл. Забележителното е по-големият цикъл на съединение , който се случва приблизително през 200 години в една и съща стихия. Така в края на 2020 г. започва новата епоха на Въздуха (водолей е въздушен знак). Не бива да се бърка с Епохата на Водолея, където периода обхваща 2000 години. Наричан още Велик съвпад , сблъсъка между ограниченията (Сатурн) и експанзията (Юпитер), ще трансформират чрез Водолей и стихията на въздуха новият свят.

Модернизираните технологии и изкуственият интелект все повече ще навлизат в ежедневието. Комуникацията между хората ще се промени изцяло. Ще се реформират методите на разплащане, начина по който учим, различни и нестандартни форми на управление, в нов дигитален свят. Съвпадът на Юпитер със Сатурн във Водолей носи различна свобода, идеалистична представа за по-хуманен и справедлив свят, отсъствието и разпадането на границите. Обръщането към личността и нейното развитие.

Мунданната астрология разглежда обществените течения и процеси, практически стигайки до всеки човек. Терминът Световната (мунданна) астрология идва от латински. Астросоциологията анализира отделни групи хора, държави, икономически и политически преустройства. Новите цикли на планетите, прехода между две епохи Риби и Водолей, трансформират световната цялост и човешкото съзнание в частност.

Допълнителна информация

Можете да прочете допълнителна информация за мунданна астрология, като посетите нашата БЛОГ страница. Последвайте нашата FACEBOOK страница, за да сте в крак с всякакви нови информации за вашия хороскоп.