Астродиагностика

Астродиагностика главна снимка

Астродиагностика е понятие, което има за цел да прогнозира времето и периода , когато предразположението към определени болести може да се прояви. След анализа на рождената карта, в която те са заложени, транзитите на планетите посочват кога това може да се случи. Това, че в нечий хороскоп е възможно, да има предпоставки за сериозни заболявания, в никакъв  случай не означава, че те ще се реализират.

Медицинският хороскоп може да съдържа много вероятности за различни заболявания. За да се прояви конкретна болест, тя трябва да бъде отключена от определени планети и астрологични конфигурации. Това може и никога да не се случи – да се реализира абсолютно всичко в един човешки живот. Ще се проявят само тези, които са били отключени от планетите. Годишният календарен ритъм също оказва своето влияние върху биоритмите на всички хора. Той е различен от личният, който е строго индивидуален.

Календарен ритъм – планета на годината:

СатурнЮпитерМарсСлънцеВенераМеркурийЛуна
2000200120022003200420052006
2007200820092010201120122013
2014201520162017201820192020
2021202220232024202520262027
2028202920302031203220332034
Астродиагностика

Най-коварните болести се проявяват в годините, управлявани от зловредни планети според астродиагностика. В тези години е добре да обърнем по-специално внимание на здравето си. През този период, човек се разболява по-лесно, тъй като организмът е по-слаб. Понякога заболяванията възникват и в години на добронамерена планета. То е предизвикано от тежки транзити, които включват злонамерена планета. Това могат да бъдат подвижен кръст, тау-квадратура, но обичайно болестите не са продължителни и отминават бързо.

Само квадратура и опозиция не носят заболявания през съответната година. Дублиращите годни са най-опасни за здравето.

Слънце

Ако в наталния хороскоп Слънцето е негативно поставено и аспектирано, то когато транзитиращите планети ги повторят, от 23 до 36 години са най-уязвимите за човек. Слънцето и неговите аспекти са от изключителна важност през знаците и домовете, през които преминава ежегодно. Затова следва да се следят най-критичните точки от хороскопа. То е нашата жизнена сила и енергия. Слабо и зле поставено, в рождената карта и съпътстващите транзити, нашата жизнеспособност рязко спада.

Слънцето през първи дом

Когато Слънцето транзитира през първи дом е възможно намаляване на работоспособността. За здравето това е критичен период. Разумно е силите да се пестят и да се щади организма.

Слънцето през втори дом

Когато транзитира през втори дом е важен балансът между емоционалното и психично здраве. Основните проблеми са свързани с обмяната на веществата и храненето. Всички биохимични и алхимични процеси се извършват с участието на психиката.

Слънцето през трети дом

Транзита на Слънцето през трети натален дом показва вероятни травми на ръцете. Предразположеност към заболявания на дихателните пътища и обостряне на хроничните процеси в белите дробове.

Слънцето през четвърти дом

Четвърти дом и транзита на Слънцето през него, е период на наследствените болести. Стомаха и лимфната система са уязвими.

Слънцето през пети дом

Слънцето през пети натален дом, е концентрирано върху сърцето и цялата сърдечно-съдова система, която не трябва да се претоварва.

Слънцето през шести дом

Обострянето на хроничните заболява се случва при транзита на Слънцето през шести дом. Периода е критичен. Трябва да се взима превенция за всякакви травми, удари, отравяния.

Слънцето през седми дом

Транзитиращото Слънце през седми дом предразполага към венерически заболявания. Добре е да се спазва диета и да се прави профилактика при бъбречна патология. През целия период се активира работата на пикочоотделителната система.

Слънцето през осми дом

През осми натален дом, Слънцето активира всички възпроизводителни органи и правото черво.

Слънцето през девети дом

Транзита през девети дом е натоварена функцията на черният дроб. Седалищният и бедрен нерв могат да създадат проблеми. Трябва да се избягва обилната храна и напитки, препоръчват се масажи.

Слънцето през десети дом

Балансираното хранене е важно при преминаващото Слънце през десети дом. Не е изключен зъбобол, недостиг на магнезий, калциеви соли. Претоварва се цялата костна система.

Слънцето през единадесети дом

Единадесети дом може да даде неочаквани заболявания. Вероятни са хипо и хипертонични кризи. Емоционалните и психични фактори са от голямо значение. Натоварена е съдовата система и очите.

Слънцето през дванадесети дом

Претоварвания на ендокринната и лимфната система е при транзита на Слънцето през дванадесети дом. Обострят се всички психически заболявания, затова периода е труден.

Луна

Транзитите на Луна са също толкова важни, но те са по-краткотрайни в астродиагностика. Луната обичайно играе ролята на пусков механизъм. Лунните аспекти са много важни в кризисни периоди за здравето. Транзитите на Луната са свързани с функцията на органите на емоционално ниво. При нейните транзити, трябва да се отчете първо нейното положение в рождената карта. Ако тя е благоприятна, транзита и може да не се взима под внимание. Тя прави човек извънредно чувствителен, както и органите, преминавайки през съответния знак и дом.

Допълнителна информация

Можете да прочете допълнителна информация за вашите хороскопи, като посетите нашата БЛОГ страница. Последвайте нашата FACEBOOK страница, за да сте в крак с всякакви нови информации за вашия хороскоп.