Елективна астрология

Стартиране на нова дейност и избора на подходящо време, се нарича Елективна астрология. Благоприятното звездното разположение на бъдещото начинание, може да бъде подкрепено от астрология на събитието – елекция. Стартиране нов на бизнес проект или започване на работа, сключване на брак, раждане на дете и избор на дата за секцио. Разкрасителни и оперативни интервенции, покупка на дом или преместване в чужбина.

Елективната астрология е инструмент, чрез който можем да синхронизираме бъдещите си планове. Изключително важно е рожденната карта и влиянията в нея, да указват предпоставка за реализация на избраната дейност. При отсъствие на натален потенциал или тежки планетарни взаимодействия, елекцията (избор на подходящия момент) губи своя смисъл. Нито една елективна карта не може да гарантира успех, ако отсъстват качествата и ресурсите, с които да бъдат реализирани. Безсмислено е някой да се стреми към кариера в медицината, ако няма набор от указания в наталния (рожден) хороскоп, че има качествата да стане лекар.

Изключително много хора се стремят към собствен бизнес и предприемачество. Рождените карти на преуспелите бизнесмени или творци, съдържат категорични и безапелационни астрологични показатели. Същото е и с големите късметлии, които изненадващо печелят от лотарийни и хазартни игри. Затова, когато човек се стреми към определен успех, трябва да провери дали се насочва в правилната посока. Понякога са налице наталните характеристики, но тежки планетарни влияния, показват, че момента не е подходящ. Това е смисълът и задачата на Елективната астрология. Отличаването на възможно най-добрият момент за действие. Изцяло съвършена и перфектна елективна карта не съществува. Взимат се предвид благоприятните фактори за дейността ( планети, знаци, домове, аспекти), заедно с набор от правила в елективната карта.

Луната в елективната астрология

Както в хорарната астрология, така и в елективната, Луната е от изключително значение. Тя е най-важния сигнификатор, с който се започва конструирането на елективната карта. Силната и добре поставена Луна в знак и дом (Телец или Рак) има съществена роля за възможностите и ефективността на елекцията. Луната не е в добри позиции и е слаба в знаците Скорпион и Козирог. Добре е също, ако Луната се намира в знак отговарящ за дейността или събитието, което се планира. Когато е без курс – няма взаимодействие с останалите планетите, нищо не се случва. Нарича се още Луна на празен ход. Важно правило, което се отчита в елективната астрология, е първия и последният аспект, който ще образува нощното светило. Хармоничните аспекти дават добър старт и краен резултат.

Асцендент

Другият важен компонент в елективната карта е Асцендента. Той отговаря за „Аз“ (1-ви дом), човека който ще извърши действието. Заедно с асцендента и планетата управител на първи дом, трябва да се вземат предвид, силните им позиции по знак, дом, аспекти. Задължително е, планетата да не е в ретроградно движение. Да отсъстват неблагоприятни взаимодействия със злосторните планети и слабо разположение на управителя. Добри предпоставки имат добрите аспекти на Слънцето и Луната с добротворците Венера и Юпитер.

Допълнителна информация

Можете да прочете допълнителна информация за елективна астрология, като посетите нашата БЛОГ страница. Последвайте нашата FACEBOOK страница, за да сте в крак с всякакви нови информации за вашия хороскоп.