Сатурн и кармата

Сатурн и кармата снимка

Сатурн е най-популярна като планета на кармата. Свързана е с поставяне на граници, закон, ред и дисциплина. Тя е единственият елемент в хороскопа, който символизира личната ни карма и показва къде изпитваме най-големи трудности, болка и изпитания в живота. Тази планетата дава отговорности, учи ни да опитваме отново, докато упоритите ни усилия дадат резултат. Всеки опит да бъдат игнорирани и да се противопоставим на ограниченията, среща провал.

„Господарят на кармата“ не можеш да го избегнеш, заобиколиш или заблудиш. Като планета на времето, един негов урок може да трае години. И отново да те върне за поправка, ако не си си научил урока. Мърдане няма, необходимо е много труд, търпение и смирение.

Сатурн и кармата ни показват как да бъдем последователни, дисциплинирани и трудолюбиви. Когато човек приеме неговите правила и норми, разбира, че това е една доста справедлива планета. И не случайно е свързана с кармата. Заставя всеки индивид индивидуално и безпристрастно, да поеме отговорност за собствената си съдба. Той променя конструктивно, методично и последователно.

Сатурн ни учи да не гледаме какво правят другите. Той показва реалността тук и сега. Поставя човек в една посока, докато не се осъзнае важността на мястото, където се намира, и смисъла защо е там. Планетата на кармата е строг учител, чиято зрелост и мъдрост, човек разбира с годините и опита.

Сатурн във водните домове

Сатурн във водните домове говори за света на чувствата. Символизира блокиране на емоционално равнище. Психическата енергия, която не може да намери канал да ги изяви, намира друг вариант. Обичайно това се проявява във физическото тяло или други ситуации. Позицията му в рождената карта може да се тълкува по два противоположни начина. Нищо не е такова каквото изглежда. Там където има светлина, винаги се появява сянка. Едновременно можем да обичаме и да мразим някого, но едното чувство не изключва другото.

Рак, Скорпион и Риби и съответстващите им домове – 4-ти, 8-ми и 12-ти, са непосредствено свързани със скритите под повърхността на съзнанието емоции. Там са разположени и мотивите, които са много неуловими. Сатурн умее да се прикрива и да се предпазва. Целта му, оправдава средствата. Господарят на кармата във водните знаци и домове носи душевни страдания. Човек рядко си дава сметка за своите подсъзнателни усещания. Необходимо е понякога обективна гледна точка, която да го изведе от лабиринта на емоционалността.

В астрологията, позицията на Сатурн по знак, има три от тях, които по-очевидно са свързани с кармата. Това са Дева, Риби и Скорпион. И трите знака са свързани с пречистването. Това е изключително труден и болезнен процес, затова и тези знаци понасят  много по-голям товар и изпитания. Трите знака Дева, Риби и Скорпион, представляват съществени фази на еволюцията.

Традиционно, астрологичният дом свързан с кармата е дванадесети. Всички водни домове, а това са 4-ти, 8-ми и 12-ти, имат връзка с миналото и съответно с кармата. Кармичните домове често пъти разкриват точни факти за нашите страхове, фобии, външни и вътрешни саботажи. Житейските катаклизми, които надхвърлят очакванията, че можеш да се справиш. Повелителят на кармата е високият скалист път, който ни се струва непосилен.

Сатурн в земните знаци

Сатурн в земните знаци Телец, Дева и Козирог и домовете 2-ри, 6-ти и 10-ти имат отношение към ограниченията и проблемите засягащи материалния и физическия свят. Свързва се с областите, където човек иска да се изяви със своите способности и възможности.

Сатурн и кармата в Телец носят отявлено очевидни качества, които трудно могат да бъдат скрити. Това е стремежа към материално състояние, затова алчността и скъперничеството са твърде видни за околните.

В Дева, 6-ти дом, прави човек заложник на обстоятелствата. Сатурн в 6-ти дом се асоциира с болестите и здравето, както и да се живее здравословно.

В Козирог или 10-ти дом се наблюдава силна амбиция и решимост за успех на всяка цена. Успешно проявление на личността в обществото, въпреки ограниченията, трудностите и забавянията.

Въздушните знаци

Въздушните знаци са единствената тройка, която не ползва животинска символика, с изключение на Дева, която е представена от ментална планета. Близнаци, Везни и Водолей, съответно 3-ти, 7-ми и 11-ти домове, имат връзка с логичния ум и необходимостта от размяна на информация. Те съдържат огромният потенциал на човешкия ум в неговия творчески аспект.

Сатурн във въздушните знаци дава усещането за липса на истинска удовлетвореност по отношение на креативния ум. Той блокира неговите възможности за комуникация, така създава и увеличава творческият  процес на мисълта , като средство за интегриране на психиката.

Сатурн и кармата снимка хороскопи

Огнен Сатурн

Огненият Сатурн е лесно разбираем, изхождайки от концепцията, че има тотална необходимост от себеизразяване. Надарен с вродено съзнание за собствената си индивидуалност, с воля и цел за съществуването си. Огненият темперамент е основан на вярата, че самият живот поначало има смисъл и човек заслужава най-доброто.

Лъв, Овен и Стрелец

На индивидуално ниво Овена изявява желанието си да постига и открива. За Лъва е удоволствието да твори и обича. Стрелеца се стреми към разбиране и експанзия. Когато прибавим Сатурн, нещата придобиват друга окраска.

Сатурн и кармата в огнените знаци, както и в 1-ви, 5-ти и 9-ти дом, често срещаме отчаянието и усещането за безплодност, угнетени от безцелност. Може да се приеме, че това е лоша карма от злоупотреби в минал живот. Но от това няма да произлезе нищо добро за тях. Добре е да се обърнат към своята силна воля и да си спомнят нейните три основни характеристики – целеустременост, любов, мъдрост.

Това може да е от огромна полза на човек със Сатурн в Лъв или 5-ти дом. Съдбата му не е никак за завиждане. Всеки контакт на Слънцето и Сатурн е знак за бреме. Такива хора не са лесни за обичане, а самите те изпитват чувство за малоценност и неадекватност. Присъства отказ или невъзможност да имат деца.

За Сатурн в Овен е трудно да бъде категоричен, повлиян от двойката – страх и желание. Когато Сатурн попадне на асцендента нерядко се наблюдават трудности при раждането.

Сатурн в Стрелец или 9-ти дом се крие под някаква маска. Наблюдава се абсолютната липса на вяра в каквото и да било, склонност към депресии и липса на надежда. Притежават изострено чувство за справедливост.

Господарят на кармата

В езотеричното си познание Сатурн е ключът към трансформиращия потенциал на „Аз-а“. Той е учителя, ние – учениците. В същината си, „Господарят на кармата“ ни дава по-широкообхватното си познание, като ни образова. Сатурн не е само носител на болката, за тези които не разбират неговата стойност. Той винаги съдържа в себе си семената на просветлението. Тогава, Сатурн и кармата, могат да бъдат най-добрият Ви приятел.

Допълнителна информация

Можете да прочете допълнителна информация за кармична астрология, като посетите нашата БЛОГ страница. Последвайте нашата FACEBOOK страница, за да сте в крак с всякакви нови информации за вашия хороскоп.