Хорарна астрология

Хорарна астрология е раздел, който се занимава с отговор на конкретно зададен въпрос. Човекът, който задава въпроса на астролога се нарича кверент (питащ) и се управлява от асцендента , управителя на асцендента и Луната. Когато въпроса бъде формулиран, астролога съставя карта с точните дата, час и място. Разчитането на хорарната карта не е толкова лесно, тъй като този дял от астрологията, има свои собствени правила и способи на интерпретация. Не на последно място, е необходим солиден опит в тълкуването на хорар и даването на точен отговор. Широко разпространените митове за нерадикалност , т.е. картата не се интерпретира, създават дезинформация по отношение на този комплициран раздел.

Правила

Хорарната астрология работи по стриктни правила, за да бъде обособена така, че да е максимално ефективна. Въпросите, които могат да се поставят обаче, нямат ограничения. Може да се задават от тривиални въпроси, до такива с жизненоважно значение. Хорарната карта е целеуказател с поглед напред в обозримото бъдеще. Тя ориентира прецизно обстоятелствата около любовните и бизнес въпроси, загубените вещи или решенията които нямате смелостта да вземете.

Най-важното светило в хорарната диаграма

Това е Луната. Тя винаги е съуправител на кверента (питащия), дава солидно количество информация за ситуацията и въпроса. Нощното светило, дава подробна информация какво се е случило, какви са обстоятелствата в момента и определя крайният изход.

Това се анализира от аспектите, които Луната вече е сключила и предстои да сключи, които биват разходящи и сходящи. Най-важният фактор в определянето на изхода от ситуацията и крайният резултат е последният аспект, който ще направи Луната преди да напусне знака. Ако последният аспект е хармоничен – съвпад , тригон , секстил , резултата от изхода е обещаващ.

Ако последният аспект е нехармоничен – квадратура или опозиция, отговорът на въпроса не би могъл да е положителен. Планетите Марс, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон се считат за злосторни планети. Слънцето, Меркурий, Венера, Юпитер, Северен възел, Локус Фортуна за добротворци, които помагат и дават положителен изход и се наричат „бенефик“ ( заедно с хармоничните аспекти).

Ретроградните планените също не са добър знак в хорарната карта. Ако управителя на кверента е ретрограден, то със сигурност питащия е силно обезпокоен. Арабската точка Локус Фортуна, дава обнадеждаващи резултати, ако е аспектирана от бенефик.

Домовете в астрологията отговарят за определени сфери от живота, хора и качества. Има три типа домове – ъглови, следващи и падащи. В хорарната астрология, всеки от тях носи сила и значение, с един различен прочит на картата. Те са особено значими при хорар, който касае изгубени хора или предмети. Тогава тяхното значение, придобива особена тежест при анализа.

Ъглов дом

Когато се определя времевия интервал, ъгловия дом ( 1-ви, 4-ти, 7-ми и 10-ти) – времето се измерва с минути, часове, дни.

Ъглови домове

Следващи домове

При следващите домове ( 2-ри, 5-ти, 8-ми, 11-ти) – времето се измерва в дни, седмици или месеци.

Падащ дом

Падащите домове ( 3-ти, 6-ти, 9-ти, 12-ти) – времето е в месеци или години.

Хорарната диаграма е изключително полезна, когато търсим бърз ориентир накъде духа вятъра. Считам, че след като се запознаем със звездното разположение, последната дума остава на вътрешният глас, който да ни насочи. Защото именно в него, са заложени кармичните програми, през които душата е избрала да премине.

Допълнителна информация

Можете да прочете допълнителна информация за хорарна астрология, като посетите нашата БЛОГ страница. Последвайте нашата FACEBOOK страница, за да сте в крак с всякакви нови информации за вашия хороскоп.