Кармична астрология

Кармата е свързана с универсалния закон на причината и следствието, или иначе казано „каквото посееш, това ще пожънеш“. Понятието карма, означаващо „действие“ , прилича на закона на Нютоновата механика „Всяко действие има равно по сила и противоположно по посока противодействие“. Законът на кармата предполага, че материалното ни въплъщение, е продължение на предишен опит, чрез прераждането. Така се поддържа универсалната справедливост, основана на явлението полярност, чрез което вселената поддържа състоянието на равновесие.

Северен и Южен Лунен възел

В кармичната астрология Северен и Южен Лунен възел, са изключително важни точки в хороскопа. Техните позиции показват каква програма е избрала душата да отработи в този живот, какви качества трябва да развие и от кои стари модели на мислене и поведение да се откаже. Северният възел е посоката на нашето бъдеще, Южният възел е миналото с което идваме в това превъплъщение . Често до 36-та си година, човек се лута между тях и не е наясно за правилната посока.

Събитията които се случват след възвръщането на възлите, променят посоката на живота по категоричен начин. Човек започва да осъзнава, пътя по който трябва да върви, сферите на живот изискващи реформа и нов ред.

Ретроградни планети

Ретроградните планети са елементи от хороскопа, който се разглежда в кармичната астрология. Те са индикатор за връзката ни с минали животи и изключително силен спомен за събития и чувства, които сме пренесли и в този живот. От позицията и вида на планетата, можем да разберем, какъв е този толкова силен отпечатък, че е необходимо да бъде изживян отново. Това е дълъг процес, при който срещаме хора от миналото, с които имаме кармични отношения.

Едни и същи ситуации могат да се повтарят години, въртейки се в омагьосан кръг. Ретроградните планети съдържат в себе си голяма сила и потенциал. Когато енергията на ретроградната планета бъде отработена, отключва качества и таланти, които човек дори не е подозирал, че притежава.

В кармична астрология, също така се разглеждат позициите на транс-сатурнови планети ( планетите след Сатурн – Уран, Нептун, Плутон).

Сатурн

„Господарят на кармата“ Сатурн, показва къде в живота изпитваме най-големи трудности, интензивни изпитания, болка и разочарование. Сатурн е планетата на формата и структурата и поставя ограничения, които могат да бъдат преодолени само с труд, постоянство и търпение. Присъщата дисциплина на Сатурн, поставя в конкретна рамка и посока, какви уроци трябва да бъдат усвоени.

Планетата на кармата, няма да ни позволи, докато те не бъдат научени, да продължим нататък. Ясно ще покаже, че трябва да спазваме неговият ред и правила.

Уран

Уран започва там, където Сатурн свършва. Планетата  олицетворява свободата и бунта. Тя е универсалният ум, с изключително бързи прозрения на внезапни импулси, които се усещат буквално като електричество. Уран подтиква към експериментателство, независимост, дава начало на нестандартното, забързва оборотите и всичко е под пара.

Планетата на оригиналността е бунтарът към всичко старо, дава внезапни промени, наелектризира и е каналът към новите революционните идеи.

Нептун

Нептун е планета на която не могат да бъдат поставени ограничения. Тя е изцяло извън границите на логическия ум, няма рамки в които да се постави, всичко е размито във времето и пространството, илюзорно и въображаемо.

Чрез реалните задължения на които ни учи Сатурн, прозренията и свободата на Уран, Нептун дава идеализма и вдъхновението да превърнем нещата в реалност. Като господар на моретата, за тази планета, това понякога е непосилна задача. Свързан с психиката, човек може да остане в света на илюзиите цял живот. Силно обвързан с принципа на даване и получаване, Нептун е канал, чрез който изплащаме кармични дългове към другите.

Плутон

Плутон е извънредно концентрирана сила на дълбоките процеси на трансформацията. На всички нива на съществуване, в кармичната астрология Плутон се свързва с „масовата карма“. Като бог на подземния свят, той е обвит в мистицизъм, действа на толкова дълбоко равнище, че неговото въздействие, понякога е неуловимо. Плутон дава кризи на паника и страх, придружавано от физически и психически разпад. Но тази мощна планета, разрушава, за да съгради наново всичко от пепелта.

В кармичната астрология, тази непобедима плутонова сила, се дава само на духовно еволюиралите. Само на тези, които могат да боравят с нея разумно, съзидателно и творчески, без отрицателните последици на опустошително разрушение.

Локус Фортуна

Локус Фортуна, може да бъде срещано и като Парс Фортуна или Точка на щастието. Локус Фортуна символизира, мястото в хороскопа, чрез което Слънцето, Луната и Асцендентът са в най-хармонична връзка по между си и оказват най-благоприятно влияние за човека. Сравняват Точката на щастието с планетата на късмета и изобилието Юпитер.

Тя е мястото в хороскопа, посредством което човек достига най-големи успехи и сбъдване на желанията. Обединяването на трите компонента, изисква усилия, преодоляване на пречки и конфликти, за да може Локус Фортуна, да ни даде най-голямото възнаграждение и радост.

Допълнителна информация

Можете да прочете допълнителна информация за кармична астрология, като посетите нашата БЛОГ страница. Последвайте нашата FACEBOOK страница, за да сте в крак с всякакви нови информации за вашия хороскоп.