Северен Лунен възел и посоката на съдбата

Северен лунен възел

Всички планети имат северен и южен възел. Когато четете за астрологията, обичайно се има предвид възлите на Луната. Те са пресечните точки на орбитата на Луната около Земята със земната орбита около Слънцето. Посоката им на движение е обратна на часовниковата стрелка. Северният възел се нарича възходящ и е най-близката точка  до Северният полюс. При Кармична астрология, Северният лунен възел е посоката ни на съдбата в този живот. Южният възел се нарича низходящ, като най-близка точка до Южният полюс и е нашето минало. Помежду си, те винаги се намират на 180 градуса. Разположението по зодиакален знак на Северен лунен възел, се определя от датата на раждане. Намерете периода в който сте родени и знака в който се намира Северният лунен възелтук.

Например: Родени сте на 29 август 1985г. Северен лунен възел се намира в Телец, а Южен лунен възел в Скорпион.

Северен лунен възел в Овен

Хората със Северен лунен възел в Овен или първи дом, живеят според максимата : „Аз съм честен с другите и те трябва да ми отвърнат по същия начин“. Чувството им за справедливост и честност е издигнато на пиедестал и най-малкото отклонение е способно да ги изкара извън равновесие. Те са хора, които жертват собствените си нужди и желания в името на другите, очаквайки справедливо, същото отношение към себе си. От предишни животи те носят огромно количество любов, силно даващи, те са склонни да копират идентичността на другите и да ги поставят на първо място.

Цел в живота на Северен лунен възел в Овен

В този живот хората със Северен лунен възел в Овен или първи дом, е наложително да се научат на здравословен егоизъм. Необходимо е да се отделят от енергията на зависимост, чрез другите или партньора, сливайки се до пълно обезличаване. Процеса е силно болезнен, тъй като те се нуждаят от тези здрави основи, с които се идентифицират, за да споделят любовта и грижовността си с останалият свят. Те трябва да се научат да поемат отговорност за тях самите, правейки онова  което е необходимо, без да прекрачват границата.

Северен лунен възел в Овен има склонността да навлиза в личното пространство на другите, без да е бил молен затова. Когато започнат да уважават неприкосновеността на индивида, ще се научат да ценят собствената си независимост. Те често избират самостоятелни партньори с които да се слеят, търсейки бърза брачна хармония, без човека отсреща да е готов. Имат склонността  да избягват конфликтите и да отлагат решенията, с което вместо решават проблемите си, ги задълбочават.

Карма на Сверен лунен възел в Овен

Силно даващи и обичащи, хората със Сверен лунен възел в Овен или първи дом, в този живот трябва да се научат да вярват в себе си, да се откъснат от несигурността, че другите ще видят същността им, и да се обикнат. Да открият здравословният начин да се свързват с другите.

Северен лунен възел в Телец

Северен лунен възел в Телец или във втори дом. Това са хора, които подсъзнателно търсят признанието, надявайки се, че другите ще видят тяхната стойност и ще ги оценят. Когато се сравняват с другите, започват да изпитват чувство за малоценност, изпълват се с гняв, че не са достатъчно харесвани и уважавани. Само когато спрат да се осланят на чуждото мнение за тяхната собствена стойност, ще придобият самочувствието от което имат нужда и гнева ще си отиде. Признанието е енергийната храна за Северен лунен възел в Телец.

Обичайно не виждат нищо лошо в това да се месят в живота на другите, но самите те остават стъписани, ако някой направи същото с тях. Често в разговор с тях, ще ви прекъснат. Това което се случва, е че Северен лунен възел в Телец, проектира собствените си ценности върху другите хора, и ги осъжда, ако не споделят техните стандарти. Те са изключително чувствителни и емоционални, умеят да се приспособяват много добре към партньора и какво той смята за важно. В този смисъл са изключителни добри психологически анализатори, които могат да си подсигурят емоционалното или материално оцеляване, чрез него.

Цел в живота на Северен лунен възел в Телец

В този живот те трябва да осъзнаят, че ако златото е безценно за тях, то за други е просто парче метал. Да се разделят с осъдителната критика, която не съвпада с тяхната, да не заклеймяват недостатъци у другите, които навярно и те самите притежават. Много е важно да не „продават душата си“. Когато се появи изкушение за власт и пари, на тези хора им е много трудно да устоят. Тогава стават склонни към злоупотреби и са способни, безскрупулно да прегазят дори най-близките. Чувството на ревност и завист какво имат другите, е бездънна яма, която им пречи да видят какво имат те. Трябва да се пазят от натрупване на дългове.

Карма в Северен лунен възел в Телец

При Кармична астрология, Северен лунен възел в Телец, е роден за да натрупа материални богатства от собствените си постижения. Живота им предлага точните хора, тогава когато имат нужда, да бъдат със сродната си душа, независимо дали го осъзнават. В този живот те се учат да създават и строят бавно, основите на своята стабилност. Бързането няма да им помогне. Предопределено им е да получат онова, което ще гарантира вътрешната им сигурност  и значимост. Да се научат да прощават на тези които са ги наранили в миналото, да не отичат трудното си детство, поемайки вината на родителите. Те са майстори на съзиданието, търсейки лоялен партньор , с който заедно да задоволят потребностите си.

Северен лунен възел в Близнаци

Северен лунен възел в Близнаци или в трети дом. Това са хора философи, които се движат в собствена посока, търсейки неуморно истината. Мисията им е да се свързват с хора и да преодолеят проблемите с общуването. Те имат склонност да говорят по много директен начин, изглеждат войнствени и непреклонни, незачитайки друга истина, освен тяхната. Всеки опит за съпротива, те превръщат в пламенен и безкраен спор. Случва се така, защото тези хора се страхуват дали ще бъдат разбрани правилно и дали тяхната истина ще бъде призната.

Северен лунен възел в Близнаци, среща сериозни проблеми със свещената истина, която носи със себе си от предишни животи. В този живот тя не е разбрана от другите, намират я за безинтересна и нереална, а тях за луди. Затова, тези хора често са осъждани, че не се занимават с материално облагодетелстване, а с някаква велика истина. Те са хора, които са жадни за приключения, искат да опитат всичко от живота. Харесва им да взимат спонтанни решения, включително могат да решат да се видят с Вас в последната минута. Ако се окаже, че не е възможно, решават, че с този човек не им е писано и продължават нататък.

Цел в живота на Северен възел в Близнаци

В този живот те се учат да проявяват търпение в разговора, да изкажат мнението си, без да са нападателни и да се налагат. Северен възел в Близнаци подсъзнателно се страхува, че от него се очаква да знае всички отговори. Те не приемат да им се казва какво да правят, особено ако човека е много по-неопитен от тях. Трудно се разделят със свободата си, особено в младостта. Дори да са създали хармонична връзка, са способни да я разрушат. Смятат, че получават свобода, осланяйки се на слепия си оптимизъм, но получават единствено самота.

Това са хора, които държат на думата си, това е въпрос на чест и морал за тях. Те играят по правилата, казват истината и са честни. Огромният проблем за тях е, когато не получат същото. Не дай си Боже да не спазите уговорката си с тях или не ги предупредите. Те знаят и не очакват, че хората ще им казват винаги истината. Наясно са, че понякога хората действат от различна позиция. Налага да скриеш, да не бъдеш съвсем честен, да изречеш благородна лъжа. За тях е трудно да приемат такова поведение, считайки го за неморално и нечестно, за подмолни игрички.

Северен възел в Близнаци има изключително много умствена енергия и умее да се концентрира върху работата си на 100%. В това прераждане те са учители на другите, но са твърде затворени към социалния живот. Когато другите ги притесняват, се отдръпват в комфортното за тях уединение. Това са хора, които не се обвързват лесно. За тях е важно да поддържат  разнообразни взаимоотношения, за да развиват своя потенциал. Това не е пречка за тях да бъдат моногамни в брака, но ако партньора не ги разбере и подкрепи, те ще изберат свободата. Затова за тях е добре да открият партньор със същия темперамент.

Карма на Северен възел в Близнаци

Кармата им е да общуват разнообразно, както с глупаци и неудачници, така и с високо интелигентни хора. Лошата им черта е, че изобщо не се съобразяват какво казват и могат ненужно да наранят човек, решавайки, че те са единствените прави. Остават великолепни първи впечатления и могат да Ви омаят. Няма да Ви заблуждават, че ще останат с Вас, или че Ви обичат, ако това не е така наистина.

Северен лунен възел в Рак

Северен лунен възел в Рак или четвърти дом. Това са хора, които си поставят дългосрочни цели и умеят да ги постигат. Въздържанието и подтискането на земните удоволствия са постоянно отлагани. Те издигат стена между себе си и другите и не могат лесно да изразяват своите чувства и желания. Тяхната прекалена сериозност, кара хора да ги смятат за студени и недостъпни. Свикнали да поемат отговорности от малки, те трудно разрешават емоционалните си проблеми.

Цел в живота на Северен възел в Рак

За Северен възел в Рак, изразяването на чувствата е пречка, която ги отклонява от дадена цел. Не обичат да приемат съвети, доста са упорити и самоуверени, считат, че знаят всичко. Избухливи и объркани, те не успяват  да изразят силните си емоции последователно и правилно. Затова хората в обкръжението им спират да се държат естествено, защото не знаят какво предизвиква гнева им. В този живот са ориентирани към бизнеса и въпреки, че заемат ръководни места, срещат трудности в управлението на подчинените.

Изискванията на Северен възел в Рак, са толкова големи, че не могат да бъдат задоволени никога. По тази причина работниците им често си тръгват обезверени, които не биха се върнали дори и заради пари, така те остават шефове само на себе си.

Другото с което Северен лунен възел в Рак, среща трудности е твърде идеалистичната  представа за хората. Ако човека не отговаря на тези критерий, бива принуден да си тръгне сам. Въпреки, че могат да стигнат до крайности, това са хора, чиято дума си тежи на мястото.

Карма на Северен лунен възел в Рак

Думата им е закон. Те са горди и спазват обещанията си. Те никога не си позволяват да се отпуснат, самоконтрола не им позволява да изживеят първичните си импулси, от които имат нужда. Страстта може да бъде техният най-голям източник на объркване и болка. Затова те често решават, че ако правят жертви, усилията си заслужават. Така сами усложняват живота си и подкопават собствените си основи. Имат нужда да бъдат обичани такива каквито са, но страха да бъдат уязвими, не позволява на хората да ги опознаят и обикнат.

Северен лунен възел в Лъв

Северен лунен възел в Лъв или пети дом. Това са безпристрастни наблюдатели, които най-много се страхуват да се обвържат в този живот. Склонни са да анализират и мислят прекалено много, застинали на едно място, те се страхуват да действат. Опитват се изцяло да контролират успехите и провалите си, да получат цялата информация, за да не допуснат грешка. Много талантливи, това са хора които могат да влезнат във всяка роля и да печелят отлично. Имат огромна потребност да бъдат „някой“ , да получават одобрение от другите. Притежават повече вътрешна сила отколкото предполагат, затова и егото им може да ги направи изключително твърдоглави.

Цел в живота на Северен лунен възел в Лъв

В този живот те трябва активно да преследват своите цели без да се страхуват и да се оставят на течението. Въртят се в омагьосания кръг на собственото си бездействие. Когато Северен възел в Лъв се осланя на разума и нуждите на другите, това винаги му носи разочарование и емоционален срив. Те трябва да се научат да следват сърцето си и да открият детето в тях, което им носи щастие. Вярната пътека е да намерят своята индивидуалност, да се забавляват и сбъдват мечтите си. Когато се присъединяват към определени групи или кръг от приятели, те започват да ги имитират, да възприемат техните цели, което ги отдалечава от същността им.

Отдадени твърде много на мечтите, губят своята жизненост и бездействат. Изключително важно е да реализират копнежите си с действия, а не само с мечти. Това е много труден процес, защото често се отказват, за да се предпазят от разочарования. Това никога няма да се случи, чакайки да видят цялата картина. Единствената възможност е да поемат рискове. Трудно се съсредоточават, объркани от многото варианти, които живота им предлага. Северен възел в Лъв обича да чака, докато не се почувства напълно уверен и го използва като извинение за отлагане. Добре би било да разберат, че всички се учим от грешките си.

Карма на Северен възел в Лъв

В Кармичната астрология Северен възел в Лъв има сериозни проблеми в любовта. Трудно им е да се обвържат на по-дълбоко ниво с друг човек и имат склонност да си тръгват, когато се появят проблеми. Изграждането на доверие, поемане на отговорност, не само в периода на ухажване, е част от пътя на пълноценната връзка. Децата са тяхната добра карма. Смятат, че щастливият брак е избора на подходящ партньор. Проблема е, че го избират с разума, а не със сърцето си.

Северен лунен възел в Дева

Северен лунен възел в Дева или шести дом. Тези хора имат проблеми с точността и самодисциплината. Те са невероятно чувствителни и лесно раними, подвласни на музиката и изкуството. Необходима им е неверотна дисциплина, за да се откъснат от мечтателността и да приложат реално своите таланти. Това включва и техните лични връзки, чакайки „идеалния партньор“, който никога не идва.

Цел в живота на Северен лунен възел в Дева

В минали прераждания, те са имали достъчно време за размисли и са употребявали прекомерно много опиати, като алкохол и наркотици. Предизвикателството в това прераждане, е да не повторят този път отново.

Хората със Северен лунен възел в Дева имат аналитичен ум и са чудесни съветници за другите, давайки практични съвети. Когато те самите имат проблем, разговор с приятел може да им е от полза. Имат склоност да преувеличават и да губят представа, дали техните лични казуси, са толкова големи и неразрешими. Когато имат съмнения и се затрудняват, допитване до трета страна, е начинът да се ориентират.

Изключително суеверни са по отношение на някои свои действия. Имат изключително силно развито чувство, да не пристъпват и нарушават закона. Надарени с интуиция, те трябва да вярват повече в себе си и целите, които си постаят.

Да не се поддават на твърде много размишления без реални действия, продиктувани от безпокойство, обезкуражаване и страх. Малките и последователни действия са верният път. Отдръпването и затварянето в себе си, подкопава не само увереността им, но и техните връзки. Надарени със състрадателност, те са способни да разберат болката и на двете страни, да простят всичко, което ги прави силно уязвими. Не трябва да допускат в обкръжението си хора, които изцеждат енергията им и злоупотребяват с тяхното съчувствие.

Карма на Северен лунен възел в Дева

Северен лунен възел в Дева, имат склонност  да решават проблемите си в ситуации на хаос и да изпадат в крайности. Редът и организацията е здравословният и конструктивен метод за тях. Склонни да слагат розови очила, думата „не“ е задължително да присъства в речника им. Физическата активност е необходима за тях, както и спазването на ежедневни разписания с дейност. Домашните любимци са добра карма, която може да им е от полза. Хаоса и безвремието са враговете, които подкопават самооценката и вярата им. Съставяйки графици които да следват, ще добият реална представа за времето тук и сега.

Допълнителна информация

Можете да прочете допълнителна информация за кармична астрология, като посетите нашата БЛОГ страница. Последвайте нашата FACEBOOK страница, за да сте в крак с всякакви нови информации за вашия хороскоп.