Северен Лунен възел и посоката на съдбата – Втора част

Северен лунен възел и посоката на съдбата втора част

Всички планети имат северен и южен възел. Когато четете за астрологията, обичайно се има предвид възлите на Луната. Те са пресечните точки на орбитата на Луната около Земята със земната орбита около Слънцето. Посоката им на движение е обратна на часовниковата стрелка. Северният възел се нарича възходящ и е най-близката точка  до Северният полюс. При Кармична астрология, Северният лунен възел е посоката ни на съдбата в този живот. Южният възел се нарича низходящ, като най-близка точка до Южният полюс и е нашето минало. Помежду си, те винаги се намират на 180 градуса. Разположението по зодиакален знак на Северен лунен възел, се определя от датата на раждане. Намерете периода в който сте родени и знака в който се намира Северният лунен възелтук.

Например: Родени сте на 29 август 1985г. Северен лунен възел се намира в Телец, а Южен лунен възел в Скорпион.

Северен лунен възел във Везни или седми дом

Родените с този лунен възел, са войните от своите минали прераждания. Свикнали на лишения, наказания и дисциплина, в техните взаимоотношения важи максимата „без глупави въпроси“.

Цел в живота на Северен лунен възел във Везни

Предизвикателството в този живот е да оценят факта, че другите са различни от тях. Те са героите, които търсят партньор със същите качества като тях. Склонни да налагат себе си, те принуждават другите чрез гневни изблици и непоносимо напрежение, да направят това което те са решили. Това води до нежеланието на останалите да контактуват с тях.

Северен възел във Везни, има силно развито чувство за Аз-а и взима бързи решения, базирани единствено на собствените им цели. Страхуват се, че ако в плановете им бъде включен и друг човек, с когото да се съобразят, това ще обърка и блокира действията им. Тези хора са се научили да оцеляват, въпреки че понякога са загрижени затова. В този живот те трябва да дават сила и подкрепа на останалите.

В това да направят другите победители, са незаменими. Когато контактуват и съдействат на другите, очаквайки нещо в замяна, попадат в капана, че са използвани. Истината е, че са поставили отново себе си на първо място. Болезнено чувствителни са какво мислят другите за тях. Трудно им е да разкрият себе си изцяло, страхувайки се, че няма да бъдат приети. Свикнали да осъждат другите, създават бариера, с която никога не приемат партньора си изцяло.

Карма на Северен лунен възел във Везни

Чувстват се излъгани, ако човек не изпълнява предназначението, което са му отредили. Това се случва, защото проектират идентичността си върху другите. Не обичат хората да си съставят мнение за тях, затова са склонни към непредвидими постъпки. Изграждат си недостъпен образ, те са силно чувствителни без да го показват. Позволете си взаимност и свързване. Привличате партньори с невероятен потенциал, но на които им липсва увереност. Там вие сте безупречни.

Северен лунен възел във Везни, стават доста нетолерантни когато съветите им не бъдат приети. Те наблюдават хората от разстояние и си правят заключения. Склонни да приемат, че са наясно със ситуацията, директно преминават към действия, без изобщо да Ви питат. Осъждат когато човек не може да се справи толкова добре или бързо както тях, че не са постигнали техните резултати и цели. Не разбират как може човек да взима решения, против собствените си интереси. За тези хора, личните им правила и ценности са закон, според който трябва всички да живеят. А това е доста егоистично, предвид натиска който упражняват, ако някой реши да следва своите собствени.

Северен лунен възел в Скорпион или осми дом

Целенасочени и упорити. На тези хора не може да им кажете какво да правят. Напук, ще направят обратното. Искат нещата да стават по техният начин, който винаги е най-трудният.

На тези хора им е много трудно да се разделят с каквото и да било. Имат склонността да трупат вещи, без това да е необходимо и полезно. Наложително е да се откъснат от непрестанното притежание на всички нива.

Дори ако се опитате да им дадете решение на даден проблем, Северен лунен възел в Скорпион, не го иска. Те се придържат към модела с проблемите, натрупването и притежанието. За да изпълнят живота си с жизненост, сила и енергия е важно да разберат, че от тях се изисква скромност. Да настроят честотата си на онова, което другите им показват и да позволят помощта.

Те често трябва да бъдат притиснати от външни обстоятелства, за да направят промени. Проблемите за тях са стимул за действие. Тъй като са хора на крайностите, могат да чакат един проблем, докато не стане сериозен. Разумно е, да си поставят ограничения и да не отлагат. Сами се поставят в ситуация без алтернатива, независимо дали става дума за наближаващ банкрут и здравословен проблем.

Цел в живота

Северен възел в Скорпион трябва да възобнови цялата си ценностна система, защото старата му пречи. Начина, по който Вселената им помага, е като ги свързва с хора, чийто ценности и убеждения са противоположни. В този живот те трябва да разберат, че не е необходимо да доказват, че са прави,  или че правят нещата по най-добрият начин. Това вече са го доказали. Това което се иска от тях е да се научат да се свързват с другите.

Под повърхността си те са изключително арогантни и упорити, качества от които трябва да се избавят. Те могат да бъдат много приятни, скромни и земни хора. Но трябва да отпускат контрола на стегнатата си хватка. Уверени и независими, те осъзнават своите таланти и знаят, че могат да се справят във всяка ситуация. Имат правилно чувство за собствена стойност, въпреки че понякога се подценяват. Това се случва когато се сравняват с другите и се чувстват неадекватни.

За Северен възел в Скорпион това е живот на партньорствата. В това те са умели строители. Също е прераждане, в което получават наследства от другите.

Карма на Северен лунен възел в Скорпион

Имат сериозна карма по отношение на парите и отношението си към тях. Често изживяват финансови кризи, затова се стремят да се сдобият с повече пари за черни дни. Управлението на парите им е лишено от логика, без значение дали са стиснати или ги пилеят. В този живот те трябва да се научат на по-непринудено отношение към парите. Да усвоят принципа на даване – получаване. Колкото по-лесно се освобождават от парите си, толкова повече финансово благополучие ще се връща при тях.

Северен лунен възел в Стрелец или девети дом

Това са хора родени с таланта да разбират другите, да виждат и двете страни на монетата. По тази причина, когато трябва да вземат решение, те са нерешителни и се разкъсват от вътрешни конфликти. Не вярват в своята интуиция и проверяват решението си с всички около тях.

Цел в живота на Северен лунен възел в Стрелец

В този живот те трябва да бъдат инициатори, които, за да направят следващата стъпка, е необходимо да забравят предходната. Логиката няма да им помогне да стигнат до правилното заключение. Тези хора знаят много добре как да се държат и отнасят с другите. Трудно им е да кажат „не“, защото се опасяват, че ще пропуснат потенциална възможност. Склонни да размишляват върху фактология са загубили връзка със собствената си интуиция . Затова, решенията им трябва да бъдат основани на вътрешното им чувство за интуитивно познание.

За Северен възел в Стрелец е от голямо значение да вървят напред и да печелят. Изпълнени с оптимизъм, те са позитивно настроени и общителни. Притежават уникалната способност да преодоляват негативните мисли и отрицателна енергия, помагайки на хората да поддържат тази нагласа. Здравословно е за тях да прекарват определено време сами, сред природата, с животни или да пътуват.

Понякога се чувстват по-добре когато не споделят своите мисли и идеи. Когато се отдалечат от хората, те получават чувство на спокойствие и си връщат увереността в силата на собствената си личност. Живота им става по-радостен, когато се свързват с естествените и прости неща в живота. Да позволят на истината да бъде тяхната движеща сила. Тя не е концепция на различни гледни точки и логика. Истината е енергия.

Карма

Северен лунен възел в Стрелец се страхува, че няма да бъде разбран. Затова и често смекчава онова, което казва , защото се страхува как ще бъде прието. Важно е да се научат да комуникират директно с хората, въпреки, че това ги плаши. Друго важно е да определя своята позиция в живота, без и преди да бъде коментирано с другите. Да се осланят на първичното си усещане, като не се разубеждават след това. Те са хора, които имат нужда от внимание и са изключително чувствителни по отношение мнението на околните за тях.

Стремят се да действат по социално приемлив начин. Комуникират забележително добре, въпреки, че понякога го подлагат на съмнение . Много труден урок за тях е да приемат абсолютната необходимост да живеят честно.

Северен лунен възел в Стрелец е изкусен майстор на манипулацията и има навика да изрича благородни лъжи. Дори осъзнали последствията, че са измамили другите, продължават да прикриват вината си. Стремежа им да бъдат приятели с всички, неминуемо им навлича неприятности. Когато стигнат до прозрението, че всичко ще им се върне, изпадат в паника. В този живот те трябва да си върнат обратно връзката със себе си и да разберат силата на истината.

Северен лунен възел в Козирог или десети дом

Безкрайно чувствителни и силно настроени към сантиментално обвързване. Забележително добре разбират чувствата на другите. Когато позволят на нещо да стане много важно за тях, стават тревожни. Никога не бива да се поддават на отчаянието.

Северен лунен възел в Козирог не може да се справи с възможността, че е вероятно да бъде отхвърлен. Несигурни и изплашени, те се смятат за виновни. Болезнено е за тях да се разделят с миналото, най-вече когато нямат цел и посока в бъдещето. Едно от най-трудните им неща е да се освободят от желанието да контролират.

Цел в живота на Северен лунен възел за Козирог

В това прераждане се учат да бъдат отговорни за собствената си съдба. Както и да не се опитват да манипулират хората, чрез емоционални изблици. Другите го възприемат като средство за контрол и нямат никакво желание да се поддават, за да ги удовлетворят. От първостепенно значение за тях е да се отдалечат емоционално от своето семейство. Само така ще са в състояние да подобрят живота и работата си.

Ако можеха да управляват домакинството си, както бизнеса, биха живяли в един много щастлив дом. Те не могат да се справят с отрицателната енергия,  затова настройват поведението си по другите, така че да им угодят.

Това са хора, които имат нужда от повече във всичко –  време, внимание, увереност, съвети, подкрепа. Целият им свят се върти около семейството, но точно там не получават достатъчно. Нуждата им от внимание може да ги подтикне към зловредни действия към себе си, само за да провокират интерес.

Имат склонност към детски реакции, те се учат да поемат отговорност за собствения си живот. Изпълнени с любов имат навика да дават, което често им пречи. Обичайно следват съветите на някой друг и имат прекалената склонност да се подчиняват на авторитети. А истината е, че те самите са надарени с качествата да бъдат управляващи. Имат проблеми с това да споделят чувствата си и преувеличен страх от провали.

Карма

Тези хора имат трудна семейна карма и проблем с това да бъдат изкарани от домът им. Често са родени в семейство, в което някой от близките им е емоционално нестабилен. Развили естествено разбиране как действат механизмите в едно семейство, имат силна зависимост към другите, считайки, че ще им помогнат да изградят живота.

Северен възел в Козирог често не харесва единият или и двамата си родители. В личните си отношение приемат ролята на грижовен попечител, което е грешка, както и нежеланието им да чуят другия. Егоцентризма няма да им помогне. За да бъдеш с някого, това е активен процес, в който разбираш и виждаш възможностите пред теб.

Северен лунен възел във Водолей или единадесети дом

Това са хора които са свикнали да получават възхищение и аплодисменти, чувствайки се специални и избрани. Смятат, че са нещо повече от другите, наранявайки ги без да осъзнават, и се обиждат, ако желанията им не бъдат изпълнени. Те са толкова упорити, че понякога липсата на равнопоставеност излиза извън контрол.

Тези хора се учат да вярват във вселенската мъдрост. Те са щедри и живота им отвръща със същото, изглежда сякаш имат неочакван късмет. Имат добро сърце, въпреки че покрай тяхното егото, може да остане незабелязано. Тези хора се заблуждават за своето величие, но когато са скромни постигат най-голям успех. Приемат всичко лично и сами блокират пътя пред себе си. Те са извор на новаторски идеи, които другите приемат отлично. Проблема е, че очакват аплодисменти и искат всички да ги харесват. Това е мотивът зад много техни действия и изживяват много тежко, ако не получат признание.

Цел в живота

В миналите си животи са правели всичко сами, това е причината да са толкова упорити. Това са жилави хора, които могат да се измъкват от катастрофите на живота. В този, трябва да позволят на другите да им помагат в осъществяването на целите им. Необходимо е да осигурят общото добруване на всички, а не да задоволяват само собствените си желания. Добре е да разберат, че тяхното его не е най-важното на света. Никак не обичат да губят!

Северен възел във Водолей очаква всичко да се развива в негова ползва. Ако това не се случи първичната им реакция е негодувание, гняв и ярост. Арогантността не им е чужда, смятайки, че „техният начин е най-добър“. В този живот се учат да не осъждат другите и да отделят повече време да опознаят най-близките си хора. Те гледат на взаимоотношенията прекалено повърхностно и съдят прибързано по външността на човека.

Понякога одобрението за тях е барометър дали са на правилния път и дали вършат добре нещата. Обременени от мисълта, че трябва да поддържат този образ, започват да се държат по начин, който смятат, че другите очакват от тях. Тези хора притежават достатъчно творчески сили, за да сбъднат мечтите си. Иронията е, че техният мотив определя изхода. Прекомерното фантазиране в бъдещето, подкопа техните взаимоотношения, тъй като ги лишава от действия в настоящето.

Карма на Северен лунен възел във Водолей

Те се нуждаят от безпристрастна обратна връзка, за да придобият реална представа за нещата. Загрижени само за себе си, в една романтична връзка те са блажено невежи. Изгубили поглед върху цялостната картина, се оказват емоционално наранени. Те имат много добра карма по отношение на приятелите и са доста талантливи. Силната им воля и решимост да получат това което искат, често е причината да отчуждят другите от себе си. Те си мислят, че дават всичко, но как могат да го направят, когато не чуват от какво се нуждае другият човек? Животът трябва да бъде печеливш и за двете страни.

Ако става въпрос за пари, може да бъдете убедени, че спортсменство от тях не може да се очаква. Склонни да поемат рискове с катастрофални последствия.

Те се влюбват бързо и всеотдайно, идеализирайки обекта на любовта си. Тяхната фантазия толкова се разпалва, че често се оказват в центъра на драма, в която са единственият играч. Сляпата страст за тях е върховното чувство в живота, заради което винаги губят.

Северен лунен възел в Риби или дванадесети дом

Тези хора са прекалено загрижени всичко да бъде безпогрешно точно. Притежават изключително добър усет за бързина и перфектност. Ако се появи нещо неочаквано изпадат в паника. Аналитичните им способности правят дисекция на всички нива. Умствените им процеси работят на висока скорост, тези хора са свикнали да превръщат всичко в действие. Непрекъснато търсят начини да поддържат реда и едновременно за всички.

Живеят с чувството, че трябва да знаят всички отговори, те само засилват вътрешното си безпокойство. Чувстват се неадекватни да признаят пред себе си, че не могат да бъдат винаги г-н или г-жа  Идеалният.

Тяхното критично безпокойство разстройва и унищожава всичко около тях. Опитвайки се да бъдат идеални, губят както те, така и тези около тях. Те са невероятно сериозни, склонни са да осъждат прекалено и са най-сурови към себе си. Това ги прави тесногръди, развили чувството, че винаги са прави. Обсебени от това да човъркат една ситуация, нямат спокойствие, защото не намират решение. Магическите резултати се появяват, когато тези хора наистина се откажат да решават даден проблем.

Цел в живота

В този живот Вселената им помага и няма нужда да бъдат перфекти , грешките са позволени. Пристрастени са към планирането. Съставят план и го привеждат в действие, мислейки, че така държат своя свят под контрол. Насилват себе си да свършат нещата в определени срокове. Това, което трябва да направят е съзнателно да планират по-малко и да позволят повече спонтанност.

В този живот трябва да се научат, че тяхната представа за правилно, е различна за другият човек. Необходимо е да оставят всеки да има свободата да покаже собственият си стил, да се научи по най-добрия за него начин. Което няма нищо общо с очакванията за перфектност. Тези хора умеят много добре да се концентрират и същевременно препускат състезавайки се с времето.

Те имат нужда да намалят скоростта и да отделят време да останат със себе си, да презаредят. Те са превъзходни във всяка работа която подпомага тяхното развитие и духовност. За жалост, много от конфликтите са на работното им място, ако се оставят на егото да ги направи високомерни. Очакванията свързани с тях и с другите са най-големият източник на разочарования за тях. Страхуват се изключително много от критичността.

Карма на Северен лунен възел в Риби

За външния свят Северен възел в Риби създава образ, че е над всичко. Партньора е този, който познава всичките им страхове и тревоги. Това са хора здраво стъпили на земята, за които лесни пътища няма. Живота им е предсказуем. Тяхната съдба е да се насочат към неизвестното, да се свържат с най-съкровените си мечти. Необходимо е да се научат на приемане и състрадание, без осъждане. На обикновените, прости неща в живота, без да ги усложняват. Да отделят от времето си между препускането и задълженията, време само за тях. Време, в което да напишат желанията си и да ги осъществят.

Северен лунен възел в Риби има склонността да се меси по неподходящ начин поради вътрешното си безпокойство. Важно е да правят разлика между тези, които търсят помощ от тях, и тези, които не я желаят. В личният си живот често са заклещени в капана на една връзка, заради чувство за отговорност и дълг. Тази нужда от идеално поведение ги кара да останат и в най-лошия брак, дори когато с тях се злоупотребява. Смятайки, че правят услуга като се жертват, всъщност не помагат на никого. Не могат да допуснат и признаят, че са направили лош избор.

Родени с чувството за надменност, считат себе си за образец. Така попадат в капана на ролята, която изпълняват на непогрешимите, нещо повече от другите хора. Това е началото на края, започвайки да злоупотребяват с доверието на хората.

Северен възел в Риби силно се идентифицира с работата си, до степен на работохолизъм. Имат проблеми с колегите си, тъй като трудно се освобождават от желанието да контролират тяхното поведение. Те се чувстват длъжни да създават ред, забелязват детайлите и категоризират всичко.

Допълнителна информация

Можете да прочете допълнителна информация за кармична астрология, като посетите нашата БЛОГ страница. Последвайте нашата FACEBOOK страница, за да сте в крак с всякакви нови информации за вашия хороскоп.