Бременност и стерилитет в астрологията

Бременност и стерилитет в астрологията

Бременност и стерилитет в медицината се наблюдават по редица фактори, които потвърждават или отхвърлят възможността за поколение. Бременност и стерилитет в астрологията, също има конкретни показатели, чрез които анализира потенциалните репродуктивни възможности. Родителството се разглежда по линията на оста 5 / 11 натален  дом. До 5-ти дом се отнася зачеването и децата, а 11-ти дом отговаря за осиновените и доведените деца.

Когато в една рождена карта присъстват показатели за трудно забременяване или абсолютно безплодие, е изключително важно да се анализират картите на двамата партньори. Не са малко случаите, в които се оказва, че между жената и мъжа има астрологична несъвместимост. Създаването на живот и тайнството на зачатието, носи отпечатъка на предопределеност. Въпреки желанието на партньорите, съдбата на техните рождени карти, не са съвместими.

Голям процент от родените деца не са планирани. Кармата ни обвързва за цял живот с конкретен човек, чрез тях. Възпрепятстване и трудно забременяване почти винаги се наблюдава при квадратура на Луната и Северен лунен възел в женската рождена карта. Обичайно децата идват при тях на по-късен етап, когато цялостният хороскоп съдържа продуктивен потенциал. Една квадратура на Луната с Уран е доста по-безпощадна в това отношение.

Плодовити и неплодовити знаци

Според медицинската астрология плодовитите знаци на асцендента (1-ви дом) са: Рак, Риби, Скорпион и Телец. Неплодовитите знаци на асцендента са: Близнаци, Везни, Водолей и Дева. Счита се, че признаците на безплодие са когато Луната е в стерилен знак, както и в 5-ти натален дом. Прозерпина и Сатурн там, също показват наличие на стерилност.

Марс и Уран не са от най-дружелюбните планети в 5-ти дом. Въпреки, че всичко е строго индивидуално, а картите се тълкуват в общата им цялост. Един Сатурн в 5-ти дом може да възпрепятства  появата на децата. Но когато има силна плодовитост в хороскопа, същия този Сатурн показва родителска неадекватност и затруднения във възпитанието, дистанцираност. Уран в 5-ти дом при жените, с негативен аспект към 8-ми дом или Уран в напрегнат аспект към Марс, дава склонност към помятане. Скорпион и Телец също имат отношение към загубата на бременност.

Градусите които показват стерилност са:

Овен – 9 и 30 градуса

Телец – 13 и 25 градуса

Близнаци – 16, 23 и 27 градуса

Рак – 9 и 21 градуса

Лъв – 3, 14 и 30 градуса

Дева – 7, 14 и 20 градуса

Везни – 3, 19 и 29 градуса

Скорпион – 5 и 22 градуса

Стрелец – 17 и 24 градуса

Козирог – 9, 14 и 30 градуса

Водолей – 2, 17 и 22 градуса

Риби – 17 и 29 градуса

В традиционната медицина сливането на мъжкото и женското начало на биологично, клетъчно  ниво, образува оплодената зигота. Тя съдържа двойна ДНК спирала. Астрологията се занимава и с преднаталния период, който е отрязъка от време преди биологичното зачеване.

Методът на Д-р Йоген  Йонас  изчислява фертилните дни според Луната, за планиращите бременност дава изумителни резултати. Най-висок процент (70-85 % ) за зачеване, е деня в който транзитните Слънце и Луна в женския хороскоп, повтарят взаимното си положение от наталната  карта. Също и три дни преди него. На всеки 29,5 дни Слънцето и Луната образуват този аспект. Когато се следят тези дни на фертилност , заедно с индивидуалния овулационен  календар, резултатите са впечатляващи. Метода може да се използва и за предпазване от бременност, но контрацепцията не бива да се пренебрегва.

Новолуния и пълнолуния

Личните ми наблюдения, които също дават добри резултати, комбинират прогресивната карта на жената с новолунията и пълнолунията в нея.

Често когато настъпи бременност, в прогресивната карта е имало новолуние върху прогресивната Венера, Луна и/или управителя на прогресивния 5-ти дом. Новата Луна може да попада и в самия прогресивен 5-ти дом. Новолунието и неговите градуси, винаги са точни и с аспект към оста 5/11-ти дом. Градусите на пълнолунието също правят аспект към същите домове и планети, често и към 1/7-ви и 4/10- ти дом. Останалите лични планети винаги аспектират важни точки за бременност и стерилитет в астрологията.

В същият този период, тразитиращата Венера прекосява знака, в който се намира прогресивната Луна. Особено благоприятно е прогресивната Луна да се намира в Рак или Телец. Ако се намира в последните градуси, това също оказва силно положително влияние. Прогресивният композит на една двойка, доста често отразява същите астрологични констелации. Проучвания показват, че се раждат повече момчета, ако са заченати на пълнолуние и момичета на новолуние.

Когато пък едно раждане започне, прави впечатление, че Луната почти винаги е в съвпад с ъглов дом, тоест 1-ви, 4-ти, 7-ми или 10 ти дом. В женската натална карта Слънцето в 5-ти дом е „у дома си“ и е изключително силно разположено. Тези жени са толкова плодовити, че във всички случаи имат възможност за многобройно семейство. Често имат бременности, които не са били планирани и биват прекъснати. От тях може да чуете думите: „Не знам как стана?!“ или ”Забременявам от въздуха.“ При тях това е също толкова голям проблем, както и при тези, които се борят със стерилитета.

Мъжкият и женският хороскоп

Женският хороскоп несъмнено е водещият при планиране на зачеване и създаване на нов живот.

Мъжката натална карта също има съществена роля при сливането на мъжкото „ян“ и женското начало „ин“. Затова когато се анализират астрологичните репродуктивни способности при жената, а бременност не е настъпила, със сигурност мъжката натална карта, може да даде отговори.

Допълнителна информация

Можете да прочете допълнителна информация за медицинска астрология, като посетите нашата БЛОГ страница. Последвайте нашата FACEBOOK страница, за да сте в крак с всякакви нови информации за вашия хороскоп.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *