Асцендентът в медицинския хороскоп

Асцендентът в медицинския хороскоп главна снимка

Асцендентът, известен още като изгряващ знак, е зодиакалния знак, който е изгрявал на източния хоризонт в точното време на раждането на човек. Асцендентът в медицинския хороскоп играе важна роля. Той е началото, 1-ви дом и определя физическото тяло. Свързан с нашето здраве и външност. Значението му е огромно за благополучието и устойчивостта на индивида.

Всеки зодиакален знак има свой собствен набор от силни и слаби страни, а асцендентът разкрива тези потенциални области, касаещи здравето. Например, тези с асцендент Овен може да са склонни към наранявания на главата и лицето, докато тези с асцендент Телец може да имат проблеми с врата и гърлото.

Анализирането на асцендентът в медицинския хороскоп, може също така да даде добра представа за цялостният подход на човек към здравето му. Например, болният Телец, може сам да прекрати лечението си, ако това му носи материални загуби и временна неработоспособност . Докато една болна Дева, не само изпълнява прекомерно лекарското предписание, но е наясно с болестта си дори повече от лекаря.

Медицинска астрололгия в медицината

Важно е да се отбележи, че асцендентът на човек е само един аспект от неговата натална карта и трябва да се разглежда цялостната връзка с позициите и аспектите на другите планети и домове. Компетентният астролог с познания по медицинска астрология, може да предостави по-подробен и точен анализ на наталната карта и нейното разчитане.

Важно е да се знае, че медицинската астрологията не трябва да се използва като заместител на професионалните медицински съвети и лечение. Въпреки това, тя може да бъде полезен инструмент за придобиване на точна представа за физическото здраве. Медицинската астрология може да се използва заедно с конвенционалната медицина за постигане на оптимални резултати при превенция и лечение. Самия Хипократ, Бащата на медицината, е казал, че нито един лекар не може да използва успешно тази наука, ако няма астрологични познания.

Като цяло, асцендентът в медицинския хороскоп, може да предостави ценна информация за човешкия организъм. Може да се използва като ръководство за вземане на информирани решения. В раздела Видове астрология, прочете повече за важните компоненти, които конструират медицинския хороскоп.

Асцендент Овен в медицинската астрология

Асцендент Овен е със слабо, но мускулесто тяло. Има широко чело със силно изразена вертикална бръчка, която може да бъде и между очите. Склонни към преумора, сънят е важен за тях за борба с напрежението. Главата е най-силната им част от тялото и в същото време понася най-голяма интензивна натовареност. Появата на болести при тях се появява от превъзбуждане и излишък на енергия.

При асцендент Овен в медицинската астрология се наблюдават главоболието, мозъчните заболявания, черепно-мозъчни невралгии, болести на очите, световъртеж, абсцеси на лицето, полипи, паралич. Същите медицински симптоми се наблюдават и при управител Овен на 6-ти натален дом.

Планетата която управлява Овен е Марс. В благоприятното си проявление дава много силна мускулатура, физическа издръжливост и висока сексуална активност. В лошото си проявление – мускулна слабост, възпалителни процеси и трескави състояния.

Асцендент Телец

Асцендент Телец има добра съразмерност на тялото и широки рамене. Жените са по-привлекателни и с по-нисък ръст. Лицето може да е закръглено с хубава кожа. С много тъмни очи понякога, както и коса. За тях е необходима почивка, за да се възстановяват.

Болестите при асцендент Телец са свързани с гърлото и шията. При тях се срещат ларингити, ангини, заболявания на сливиците и гласните връзки, дифтерит, гуша.

Когато Венера, управителя на Телеца, е изгряваща, намирайки се на асцендента, дава добри обменни процеси и здрави бъбреци. В негативното си проявление, организмът не се справя добре с прочистването на тялото. Възможна е фригидност.

Асцендент Близнаци

Асцендент Близнаци са с овално лице и фини черти. Ръцете им са дълги, а челото високо. Често имат лунички или пигментация. Фигурата им е стройна и издължена. Добре е да регулират активността си да правят дихателни упражнения.

При тях се наблюдават болести с нервната система, ръцете и белите дробове. Затова при тях се срещат често бронхити и астма. Наблюдават се също артрити на китката, възпаления на белите дробове, плеврити, неврози, туберкулоза. При отрицателни аспекти с висшите планети, особено 12-ти дом, са възможни умствени разтройства. Нервната им система е неустойчива, затова те са силно зависими от средата.

В благоприятното си проявление асцендент Близнаци има здрави бели дробове и силни нерви.

Асцендент Рак в медицинската астрология

Асцендентът в медицинския хороскоп Рак са хора склонни към напълняване. Невисоко на ръст, слаба конструкция и малки ръце. Отличителен знак при тях са отпуснатите ъгълчета на устните или очите, стиснати във вид на цепнатина тънки устни.

Медицинските нарушения са психосоматични, като истерия и хипохондрия. Среща се нарушен обмен на веществата, вследствие на което се получават отоци, стомашни разтройства, анемия.

Асцендент Рак има много чувствителен стомах, затова трябва да внимава с храната която консумира. При жените се среща ранен климактериум и разтройства в менструалния цикъл.

Асцендент Лъв

Асцендент Лъв са високи, но склонни към затлъстяване. Имат красива кожа, а при мъжете се наблюдава оплешивяване.

Ако Слънцето не е наранено в рождената карта, асцендент Лъв дава добро здраве. Боледуват рядко и се възстановяват успешно.

Сърцето е най-чувствителният им орган, затова се наблюдават трескави състояния, лумбаго, съдови нарушения, припадъци, склонност към ревматизъм. В слабото си проявление сърцето е уязвимо и липсва жизнена енергия.

Асцендент Дева в медицинската астрология

Асцендент Дева има съразмерна фигура, а лицето е овално. Носът обичайно е по-внушителен, тип меркуриански, гърбав. Този асцендент, според медицинския хороскоп, дава добра способност за възстановяване, но е важно да спазва режим, както и да редува работата с почивка.

Предразположен към болести на корема и нарушения в храносмилането. Хронично заболявания на вътрешните органи, възпаления на перитонеума, диспенсия, запек, колики.

Асцендент Везни

Асцендент Везни са с висок ръст и стройна фигура. Лицето обикновено е с правилни черти, както и носа. Външността им е обаятелна, особено при жените.

При стрес, имунната им защита пада. Предразположени към заболявания на бъбреците, диабет, радикулити, пикочната система и кожата. Асцендент Везни има склонност към алергии и заразяване на кръвта.

Асцендент Скорпион

Асцендент Скорпион имат средно, силно и пропорционално телосложение. Имат широко лице и мощна долна челюст. Носът може да е гърбав, сякаш отсечен, краката понякога са криви.

Предразположени към всякакви инфекции. Заболявания на половата система, венерически, тумори, пикочния мехур и правото черво. Те боледуват рядко, но сериозно.

Предразположени към алкохол, ако асцендента е наранен.

Асцендент Стрелец

Асцендент Стрелец е предразположен към напълняване, особено в коремната област. Наблюдава се висок ръст и квадратно лице, склонност към оплешивяване. При тях хранителният режим трябва да бъде на често по малко, тъй като е възможно затлъстяване.

Предразположени към заболявания на черния дроб, белите дробове, кръвта, ревматизъм. Възможно е преяждане и препиване. Възпаления на седалищният нерв, травми на бедрата и тазобедрените стави.

Положителното проявление на асцендент Стрелец, дава приспособимост на организма и висока способност за оцеляване.

Асцендент Козирог в медицинската астрология

Тялото на асцендент Козирог може да бъде ниско или високо, набито, но слабо, несъразмерно. Лицето е продълговато с дълъг нос и характерни щръкнали уши.

Ако при раждането Слънцето е над хоризонта, скулите са силно изразени. Склонни към увреждане на костите, ставен ревматизъм, обменните процеси, абсцеси, кожни екземи. Често се наблюдават депресии и меланхолични състояния.

Важно е да спортуват и да не се преохлаждат. Да се предпазят от простудни заболявания и нарушения в обмяната на соли в организма.

Асцендент Водолей

Асцендент Водолей е със средна съразмерна фигура и овално лице. Жените са привлекателни, а носът е тънък.

Предразположени са към проблеми с кожата и нервите, сърдечна слабост. Податливи на анемии и заразяване на кръвта. Възможни са костни травми, а слабо място са им глезените. Всички заболявания се отразяват на зрението.

При асцендент Стрелец се наблюдават нервно-психически заболявания. Притежават повишени сензитивни способности.

Асцендент Риби в медицинската астрология

Асцендент Риби са със слаба конструкция. Тялото може да е дребно и пълно, а при Слънце над хоризонта, фигурата е слаба. Способността им за регенерация е слаба. Склони към плоскостъпие, а крайниците са къси.

Често боледуват от ендокринни заболявания, водянка. Възможна е кокоша слепота, абсцеси, психически разтройства, алкохолизъм, наркомания.

Притежават повишена интуиция и са меланхолични.

Допълнителна информация

Можете да прочете допълнителна информация за медицинска астрология, като посетите нашата БЛОГ страница. Последвайте нашата FACEBOOK страница, за да сте в крак с всякакви нови информации за вашия хороскоп.