Церера в синастрията и децата

Церера в синастрията и децата

Церера в астрологията е най-малката планета джудже. Тя е единствената, която се намира в астероидния пояс. Той е област в Слънчевата система, която се намира между орбитите на Марс и Юпитер с характерна най-голяма концентрация на астероиди. Глифът на Церер наподобява обърнат надолу знакът на Сатурн. Наричан още Великата майка. Той олицетворява безусловната любов между родители и деца. В медицинската астрология се свързва с репродуктивните органи на жената и способността за раждане на дете.

Церера в гръцката митология

В древна Гърция е позната като Деметра. Митологията разказва, че богинята е живеела както на небето, така и на земята. Почитана като всеобгрижваща, любяща и отдадена майка на дъщеря си Персефона. С огромната си любов между майка и дете, богините благословили с изобилие от жътва простосмъртните. В Златния век, хората не познавали глад и лишения. Древногръцката митология разказва, че с помощта на Зевс, царят на подземното царство Хадес, отвлича Персефона от майка и. Силната болка на Деметра изпратила опустошителна суша на земята, заради загубата. Зевс бил принуден да раздели времето между горния и долния свят на Персефона. Така, три месеца с настъпването на пролетта, майка и дъщеря били заедно. 

Церера в астрологията

В астрологията майчинския инстинкт се управлява от Рак, владение на Луната. Символизирайки родителството и грижата, транзитите и прогресиите на Церера указват благоприятно време за зачеване на дете. В неблагоприятното си проявление, указва трудности свързани с това.

Освен с безусловната любов, Церера е богиня на плодородието и земеделието и се свързва със знака на Девата. Така Великата майка притежава изключителен контрол върху производителността и растежа. Реколтата от зърно, с която храни и отглежда.

Церера се свързва с два земни и два водни знака. Рак и безрезервната любов към детето, Дева като майката на земята, осигуряваща препитание и грижа, както и полярността Телец – Скорпион. Тя е свързана с психологическата принуда на пуснеш детето, което обичаш, раздялата и загубата, смъртта и възраждането след нея. Церера има отношение към  трансформиращите процеси на кръвта при жените. Това са жизнено важните функции, без които създаването на нов живот е абсолютно невъзможно.

Като сигнификатор на тайните надежди и мечти, които не са реализирани, страховете и притесненията на майка към дете, Церера има многопластово и дълбоко значение в астрологията. При анализи на партньорски хороскопи, на двойки които имат дете, все по-често забелязвах позицията на Церера. Проучването ми не е панацея за една двойка и възможността да станат родители. То е само част от голямата астрологична картина и дава един различен прочит и анализ на синастрията.

В кои домове попада Церера?

В изследването на взаимовръзката на Церера и партньора, с когото ставаме родители, има сто процента повтаряемост на аспекти и позиция по дом. Наблюденията ми са, че позицията по дом е водеща. След това са аспектите, които астероида прави с планетите в хороскопа на партньора. Категоричен фаворит на Церера по дом е 6-ти. Най-много двойки, които имат общо дете, „Великата майка“ попада в него. Често се намира и на върха на шести дом в синастрията. И не случайно, имайки предвид, че 6-ти дом се управлява от Девата, един от знаците с които Церера се свързва. Следващите домове, в които астероида попада в партньорския хороскоп са 5-ти, 7-ми, 1-ти и 10-ти.

Аспекти от Церера

Аспектите, които Церера в синастрията и децата образува са съвпад и опозиция, като броят им е равен и за двата аспекта. В тях са включени Слънце, Луна, Венера и Юпитер. Най-голям процент на съвпад или опозиция на астероида е със Слънцето. След него се нарежда Луната. Венера и Юпитер са еднакво често срещани. При Венера конюнкцията с Церера взима превес пред опозицията. Вижда се, че дори и когато аспекта не е точен, Церера винаги попада в партньорският дом, в които се намира Слънцето, Луната или Юпитер. Често в съпоставянето има огледални аспекти.

Болшинството от анализираните синастрии комбинират позиция по дом и аспекти. Например Ceres на жената попада в 6-ти натален дом на мъжа, където е неговото Слънце. Seres на мъжа е в 1-ви натален дом на жената, където е нейната Луна. Церера може да бъде видяна и в 8-ми натален дом на единия партньор, като дом отговарящ за секса. В 4-ти дом изненадващо, но се вижда значително по-рядко.

Великата майка и синастрия

Синастриите на двойки, които са били дълги години заедно, но нямат дете, се наблюдава аспект с лична планета и Церера, но позицията по дом отсъства. При тях темата за децата е била обсъждана по някакъв начин. Присъствала е при двойката, но нещо не им е достигнало. Обичайно, желание за поколение е имало само при единият партньор. Друго интересно е съединението на Церера в синастрията и децата с Юпитер. Когато в синастрията отсъстват съвпадения по дом, но този съвпад присъства, като единствен контакт в диаграмата, е имало самостоятелно решение и опит за дете – без позволението на другият партньор. Сякаш експанзията на Юпитер подтиква към разширение без граници и на всяка цена.

Както казва Анеза Бояджиу или както всички я наричат Майка Тереза, родена под знака на зодия Дева и с Церера в 4-дом управляван от Рак:

„Невъзможно е да има прекалено много деца. Това е все едно да кажем, че има прекалено много цветя.“

Допълнителна информация

Можете да прочете допълнителна информация на същата тематика, като посетите отдел Синастрия в нашата БЛОГ страница. Последвайте нашата FACEBOOK и INSTAGRAM страница, за да сте в крак с всякакви нови информации за вашия хороскоп.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *