Планетите в хорарната диаграма

Планетите вхорарната диаграма

Планетите в хорарната диаграма имат съществено значение при интерпретацията на поставеният въпрос. Всяка планета се свързва с определена енергия и качества, отличителни белези, чрез които се посочват конкретни места, хора, предмети и посока.

Какво е Хорарна астрология, може да прочетете в радела Видове астрология.

Слънцето като дарител на живота

Според планетите в хорарната диаграма, то се свързва с бащата и управлява нещата, които са животворни и почтени. Свързва се със златото, кралски предмети и хора, всичко което е уникално. В тялото отговаря за сърцето, жизнената сила, мозъка, дясното око при мъжете, лявото при жените. Всички цитрусови плодове, слънчогледите, невена и други, са под влиянието му. Свързва се с бижутери и златари, кехлибара, диамантите, грандиозните сгради, царствената осанка, лъвовете. Ако в хорарната карта се търси предмет, Слънцето сочи, че той може да е кръгъл, направен от скъпоценен или блестящ метал. Изключително ценен, не само като материална стойност, може да показва, че е бил подарен. Указва посоката Изток-Север.

Луната

Тя се свързва с майката, бебетата и акушерките. Всичко ново, бяло, течно и меко. Олицетворява обикновените хора – медицински сестри, чистачи, моряци, бармани, скитници, просяци. Луната има отношение към същества живеещи във вода – риби, видри, жаби, патици. Също така -охлюви, гъби, перли, опал, лунен камък, изгубените предмети, алкохола, упойващи медикаменти. Тя е изменчива и непостоянна, управлява гърдите и утробата. Символизира изделия от сребро или сребрист отенък. Ако касае вещ, трябва да се потърси в домашната среда. Може да изглежда по най-обикновен начин, но да е ценен предмет – семейна реликва например. Показва посока Север.

Меркурий

Двуполова планета – мъжка и женска. При контакт с мъжки планети става мъжка, с женските – става женска планета. По-често проявява мъжката си природа. Той е всичко двусмислено, сложно, подвеждащо, умело и разноцветно. Меркурий управлява човешкото съзнание, езика, разума, дланите, ръцете и пръстите. В хорарната диаграма показва крадци, измамници, дилъри, търговци, агенти. Може да бъде виртуозен и духовит човек – лекар, адвокат, счетоводител, секретар или астролог. Всички книги, списания, ключове, огледала, документи и книжа са под влиянието на Меркурий. Управлява малките и евтини предмети, но изключително полезни. Посоката, която показват планетите в хорарната диаграма, е Юг-Запад.

Планетите в хорарната диаграма – Венера

В хорарната астрология, тя показва вещ, която изглежда красиво и шикозно. Като символ на красотата, се свързва с предметите на изкуството и занаятчийските изделия. Възможно е предмета да е полиран, направен от мед, бронз, шлифован със скъпоценни камъни. Управлява всичко меко, привлекателно и ароматно. Венера отговаря за договорите, брака, забавленията, музиката. В хорарната карта указва хора, чиято основна функция е да изглеждат добре – дизайнери, модни икони, бижутери, музиканти. Свързва се още с младите и/или леки жени, съпруги. В тялото отговаря за бъбреците и обонянието, указва посока Запад при Везни, и Юг-Изток при Телец.

Червената планета Марс в хорарната диаграма

В хорарната диаграма тя указва всички остри, изгарящи, режещи, горещи и агресивни предмети. Управлява инструментите и машините, както и главата в човешкото тяло. В хорар показва вещ, която стои отделно от другите, сочи загуби при придобиването на предмета или обезценяване. Всичко изработено от стомана, желязо, или метал, получен в процес на закаляване или топене. Показва хора, чийто професии могат да бъдат: пожарникари, войници, месари, шивачи, хирурзи, бръснари, готвачи, палачи. Марс има отношение към разделите, развода и похотливостта. Посоката е Изток.

Юпитер

Тя управлява всичко голямо, луксозно и религиозно. Асоциира се с аметист, сапфир, изумруд, калай, скъпи и висококачествени материали. Отговорен е за белите дробове, черния дроб, кръвта. В хорарната карта показва богати хора, аристократи, свещеници, съдии, учители, както и едрите животни. При изгубена вещ, може да е нещо от облеклото, предмет обект на търговия или учебен материал. Не рядко е придобито по време на пътешествие или е подарък. Може да се търси на Изток-Юг.

Сатурн

Свързва се с всичко старо, изхабено, неща които са твърди, черни и ограничаващи. В хорарната карта указва места които са сухи, студени, с мухъл, разложени или мъртви. Ако става дума за предмет, обикновено е направен от каучук, стъкло, камък, желязо, олово, вълна или кожа в тъмен цвят. При аспект с Плутон или планета в знаците Скорпион или Козирог, може да се разгледа като част от канализацията – отпадъчните продукти. Когато трябва да се опише човек, това могат да бъдат: водопроводчици, каналджии, градинари, миньори, гробари. Местата на които да се търси – затвори, тоалетни, запустели или самотни с посока Юг. Сатурн отговаря за зъби, кости, стави и далак. В нощна карта се асоциира с бащата. Управлява ключалките, Меркурий – ключовете.

Уран

Управлява прасците и глезените в тялото. Често свързван с разводи, емоционални и материални разриви като смяна на дом. В хорарна диаграма указва необикновени и уникални неща. Насочва към хора свързани с електричеството, със странен или налудничав вид, пътешественик, планинар, алпинист. Когато се търси предмет, той може да бъде електронно устройство, телевизор, CD-плеър, компютър, радиоприемник, телескоп, микровълнова. При аспект с Меркурий, предмета е свързан с комуникациите. С Марс нещо механично или свързано с транспорта. Може да се търси в посока Запад-Север.

Нептун в хорарната диаграма

Илюзиите и измамата са присъщи за тази планета. Управлява стъпалата в човешкото тялото и може да показва, човек който е скитник, атеист, алкохолик или наркоман, творец на изкуство. Според планетите в хорарната диаграма указва предмети, които нямат голяма стойност, излъгали са ви и сте платили твърде скъпо за тях. Има неяснота или неточност, в информацията, с която разполагате. Вещите могат да бъдат стъклени, от изкуствена материя, синтетика, стъкло и всичко свързано с фотографията. Север- Запад е посоката, на отдалечено или близко до вода място.

Плутон

В хорарната диаграма, предметите които показва, са с ограничено приложение. Те могат да бъдат от пластмаса или с износена повърхност. В тялото отговаря за гениталиите. При наличие на планета с аспект в Скорпион, е трудно да се установи истинската стойност на предмета. Плутон въвежда в заблуждение, тъй като е много скрит и потаен. Места, на които може да се търси са под земята, свързани с полиция или мафия в посока Север-Изток. Могат да бъдат каскадьори, ловджии, агенти на служби, криминалисти, хора на риска.

Допълнителна информация

Можете да прочете допълнителна информация за планетите в хорарната диаграма, като посетите нашата БЛОГ страница. Последвайте нашата FACEBOOK страница, за да сте в крак с всякакви нови информации за вашия хороскоп.