Неподвижни звезди в хорарната астрология

Неподвижни звезди в хорарната астрология

Фиксираните (неподвижни) звезди са изключително важни в наталната и мунданната астрология. Макар да се наричат неподвижни, те се движат много бавно. Приблизително един градус на всеки 72 години. В хорарната астрология се взима предвид единствено съвпада на неподвижните звезди с планети и ъгли на хорарната диаграмата. Въпреки, че не са широко разпространени при интерпретацията на хорар, фиксираните звезди могат да бъдат полезни, при конкретна препратка на въпроса към естеството на неподвижната звезда. Например, центъра на съзвездие Плеяди, което означава гълъби е на 29 градуса в Телец. Има неблагоприятно влияние върху зрението на човек. Презепа (Ясли) на 7 градуса в Лъв, също е с лоша слава и попадайки на асцендента, може да засегне главата и/или очите. В този смисъл, взимайки предвид контекста на неподвижната звезда и същината на въпроса, те могат да бъдат полезни в интерпретацията на хорарната карта.

Неподвижните звезди нито отдават, нито получават аспекти, отчита се само съвпадът с асцендент, сигнификатор или връх на дом с по-голяма важност в хорарната диаграма. Фиксирани звезди с голямо значение са: Регул на 29 градуса в Лъв, Спика на 23 градуса във Везни, Алгол на 26 градуса в Телец.

Регул 29° в Лъв ( сега е на 0 градуса в Дева)

Най-ярката звезда в Лъв – Cor Leonis или Сърцето на лъва. Поставен в хорарна карта е изключително благоприятна предпоставка за материални постижения. Регулус дава голяма сила и носи успех. Наричана още Кралска звезда, заради подчертаното си влияние при високопоставените личности. Неподвижната звезда Регул, издига човек до по-високи позиции в живота, надхвърлящи средата, в която е израснал. Свързва се с благородство и смелост. Откриването на сигнификатора на кверента (питащия) върху Регулус в хорарната карта, е повече от положителен знак, особено ако касае любовен или бизнес въпрос.

Спика 23° във Везни

Тя е най-ярката звезда в съзвездието Дева и е силно благоприятна. Свързва се с Дева Мария, Спика е много щастлива звезда, обещаваща защита. Житният клас на Девата. В хорарната карта е индикатор, че дори нещата да не вървят по план, последствията няма да са толкова лоши, ще получим закрила,ще се наредят добре за питащия (кверента). Тя не носи толкова материални постижения както Регулус, но се смята за по-щастливата звезда.

Алгол 26° в Телец

Наричана още Горгона Медуза, Главата на дявола, се свързва с трудности, съкрушителни събития и загуби. Буквално или метафорично, интерпретирано в хорарната астрология означава да загубиш главата си. Алгол е злощастна звезда, носи спънки и катастрофални последствия. В хорарна карта отнасяща се за работа, съвпадът с Главата на Медузата, може да е указание, за загуба на професионалната ви позиция и препитание.

Неподвижни звезди в ТелецАлциона 29°

Тази фиксирана звезда е основната от съзвездие Плеяди или Плачещите сестри. Съвпадът на сигнификатор в хорарната карта с Алциона, може да е показателно, че човекът не е способен да вижда ясно ситуацията или е заблуден. Звездният куп Плеяди е заобиколен от отразяваща мъглявина и засяга зрението, свързва се с плача. Алциона има неблагоприятно действие, в хорарната астрология означава, че ситуацията няма да се развие добре.

Алдебаран 9° в Близнаци

Свързва се с началото на годината, пролетното равноденствие, Алдебаран е най-ярката звезда от съзвездие Телец, окото на Бика. Тя е гигант от първа величина. В хорарната диаграма е указател за положително ново начало. Откривайки тази неподвижна звезда на асцендента, утвърдително показва, че е време за благоприятна промяна.

Виндемиатрикс 10° във Везни

Неподвижна звезда от съзвездие Дева, Виндемиатрикс е Събирачът на грозде или Създателят на вдовици. Изключително свързана с любовни въпроси в хорарната карта, тя вещае раздяла, развод, неуспехи в брака.

Антарес 9° в Стрелец

Сърцето на Скорпиона Cor Scorpionis. Антарес е свръхгигант и най-ярката звезда в съзвездие Скорпион. Червеният цвят е сходен с цвета на планетата Марс, от гръцки „анти Арес“, означава съперник на Марс. Изключително мощна и силна, не е най-благоприятната звезда в хорарната карта. Указва приключване, завършване на нещо, край на един цикъл, Антарес се свързва с есенното равноденствие. Точно срещу него стои Алдебаран, което е новото начало и пролетното равноденствие. Една врата се затваря, за да се отвори друга.

Допълнителна информация

Можете да прочете допълнителна информация на същата тематика „Неподвижни звезди„, като посетите отдел Хорарна астрология в нашата БЛОГ страница. Последвайте нашата FACEBOOK и INSTAGRAM страница, за да сте в крак с всякакви нови информации за вашия хороскоп.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *