Композитен хороскоп в астрологията

Композитен хороскоп

Композитен хороскоп е раздел на Синастрията, който разглежда взаимоотношенията с един нов и различен способ. При синастричната диаграма се поставят наталните окръжности една върху друга и се анализират. Композитен хороскоп се създава, чрез изчисляването на средните точки на двойка планети и ъгли. Композитното Слънце е мидпойнтът или средната точка от Слънцето на единия и Слънцето на другият. По същият начин се намира композитната Луна, Меркурий, Венера, Марс и т.н., както и средната точка на домовете. Когато двама души се ангажират в отношения, освен тях двамата, третата страна е тяхната връзка.

Какво интерпретира композитният хороскоп

Композитният хороскоп интерпретира съюза, а не индивида в частност. Началото на интерпретацията е, да се определи вида на отношенията, които са формирани. Брачните и любовни връзки се разглеждат  по знаците на куспидите на пети и седми дом, съдържащите се в тях планети и аспекти. Бизнес връзките се описват от втори, шести, седми и десети дом. Приятелските взаимоотношения посредством единадесети и пети дом. При сексуалните съюзи, важен фактор е положението на планетите, които са противоположни по пол за родения. При жените това са Слънцето, Марс, Уран. За мъжете са Луната, Венера и Нептун. Планетите от противоположната полярност спрямо пола, формират идеалистичната представа, на образа, с който желае да се свърже сексуално индивида. Така мъжете с аспекти на Луна-Плутон, може да формират съюз с жена, която има аспекти Слънце-Плутон.

При разглеждане на композитната карта, често може да срещнете стелиум – три, четири или повече планети в един дом. Темите, за които този дом отговаря, ще бъдат силно акцентирани във връзката. Струпването на много планети има ключово значение. Информацията и целта на отношенията, която стелиумът дала, може реално да се разминава с посоката, която двойката е определила, че иска.

Композитното Слънце и Луна

Композитното Слънце и Луна и акцента им по дом, описват най-важните казуси и въпроси които ще възникват. Аспектите между тях ще обрисуват как ще се справят с тях. Домовата позиция на Слънцето дава основният енергиен тласък на връзката и смисъла на нейното съществуване. Добре поставено и хармонично аспектирано, може да помогне на двойката да оцелее и в най-трудните периоди. Луната в композита показва сферата, в която усещате, че имате най-много общи неща. Тя е емоционалният обмен и е важна за съвместимостта и хармонията. Луната представлява навиците на човек, неговото минало, семейството, чувствата, произхода. Ако е зле поставена в композитната карта, домовата позиция ще покаже зоната на най-голям стрес. Аспектите показват качеството на изживяваните емоции.

За лична връзка или брак, най-благоприятните домове в композита са първи, пети, седми и единадесети. Подчертан четвърти дом също е благотворен за споделяне на обща собственост и най-лични преживявания. Специално за Композитен хороскоп, трети и девети домове са важни за комуникацията на двойката и запазване на общуването помежду им. Счита се, че шести и дванадесети домове, не са най-подходящите за лична връзка. В композитната карта, домовете втори и десети, нямат особено значение за сформирането на съюза, но са важни за професионалната принадлежност. Осми композитен дом, често показва съдбовна връзка.

За способността на партньорите да се допълват взаимно, се проверява домовата позиция на композитните Венера и Марс. Най-благоприятни за сексуални отношения са аспекти между Венера и Марс, Слънце и Венера, Луна и Венера.

Изключително важни са планети близко до ASC, DSC, IC и MC и техните аспекти. В композитната карта се разглежда и чувствителната точка Вертекс, която указва „кармичните“ или „съдбовни“ срещи. Отношения, при които има силна връзка по Вертекс, оказват силен ефект върху живота, без никакъв съзнателен контрол.

Допълнителна информация

Можете да прочете допълнителна информация на същата тематика, като посетите отдел Синастрия в нашата БЛОГ страница. Последвайте нашата FACEBOOK и INSTAGRAM страница, за да сте в крак с всякакви нови информации за вашия хороскоп.