Брачна синастрия в астрологията

Брачна синастрия

В Синастрията аспектите, които образуват двата хороскопа показват естествените предпочитания на човек или антипатията. Сексуалната и брачна синастрия, както и тяхната вероятна продължителност. Краткотрайните връзки, които започват и приключват внезапно, са под влиянието на непредвидимият Уран. Колкото и силно човек да иска да запази определена връзка, не е възможно да се случи, ако Синастрията ви не го отрази. Процентът на партньорите, с които изграждаме дългогодишни отношения е малък. Аспектите в Синастрията ясно показват потенциала и чувствата, които се пораждат и дали те са двупосочни.

Брачната синастрия за Венера и Марс

Планетата на любовта Венера, позната също като Афродита, символизира обичта и нейната функция е да свързва. В звездната карта представлява женското начало, какво ценим и начина по който се сближаваме с другите.

Познат като Арес, Марс е богът на войната и мъжкото начало. Той е противоположност на Венера, а заедно, са двете половини на едно цяло, обединявайки любовта и страстта.

Слънцето е нашата идентичност – „Аз-а“ пред света. Луната е емоционалната ни същност, чрез която се свързваме в личен план. След като се види Слънцето на единият и Слънцето на другия партньор , енергийното им взаимодействие и съвместимост, поглеждаме знака, дома и аспектите на Луната. Тя е тази която отговаря за личните ни нужди. Чрез нея избираме хората, с които да съжителстваме и се чувстваме като у дома.

Как си кореспондират Слънцата, може да прочетете статията Съвместимост на зодиакалните знаци в Синастрията „.

С най-дълга продължителност в дадена брачна синастрия се наблюдава, че Луните на съпрузите се намират в един и същи знак. Например, Луната и на двамата е в зодиакалния знак Риби. Другите такива аспекти в брачните Синастрии са: Слънцето на мъжа да е в знак срещуположен Луната на жената или съвпад с нея. Например, Слънцето на мъжа е в Овен, а Луната на жената във Везни. Аспектите на Слънцето и Луната на единия партньор към Слънцето и Луната на другия, винаги са показателни.

Други положителни фактори за Брачна синастрия са:

 • Венера на единия партньор да е в съвпад , секстил  или тригон  с Асцендента , Слънцето, Луната или Венера на другия;
 • Марс на единия партньор да е в същия знак, който е Венерата на другия;
 • Асцендента на единия партньор е в знака на Асцендента или Десцендента на другия;
 • Опозиция между Асцендента на единия към Слънцето, Луната, Марс или Венера на другия;
 • Съвпад на Асцендент, Слънце или Луна на единия партньор със Северен лунен възел на другия;
 • Всички аспекти на Сатурн на единия партньор към Слънце, Луна, Венера на другия;
 • Юпитер съвпад, секстил или тригон с Венера, Слънце или Луна;
 • Квадратурите на Юпитер или лични планети към Северен лунен възел на партньора.

Всички аспекти на Марс и Сатурн в Синастрията са изключително често срещани. Тези взаимоотношения са едни от най-трудните. В Синастрията контакта между тези две планети не е съвместим. Предизвиква силна страст в началото на връзката, но впоследствие се превръща в ярост, омраза и ненавист. Отношенията са студени, до степен на абсолютна непоносимост и неприязън. Не са изключени прояви на агресия, според индивидуалното ниво на съзнание. Сатурн дава устойчива продължителност на връзките, но също така подтиска и ограничава. При аспект с огнения Марс, сблъсъкът е неизбежен. Сатурн ще спира всички пориви за изява на Марс и ще го контролира.

Аспекти на сексуална съвместимост в Синастрията:

 • Всички аспекти между Марс и Сатурн и Марс и Плутон, въпреки че имат и негативни проявления;
 • Венера или Марс на единия партньор в аспект към Уран на другия;
 • Марс съвпад с кардиналните оси – Асцендент, Десцендент, Имум цели, Медиум цели;
 • Аспекти между Марс и Венера, съвпадите и квадратурите са най-силни;
 • Аспекти между Венера и Плутон;
 • Луна опозиция Плутон;
 • Аспекти между Луна и Марс, особено опозиция;
 • Хармонични аспекти за брачна синастрия между Асцендентите – съвпад, секстил, тригон.

Изборът на партньор е дълбока психологическа връзка, която интуитивно се стремим да удовлетворим. В Синастрията, наличието или отсъствието на хармонични аспекти, не гарантира щастливи или нещастни отношения. Синастричната карта ще покаже какви са шансовете да изградите пълноценен съюз.

Допълнителна информация

Можете да прочете допълнителна информация на същата тематика, като посетите отдел Синастрия в нашата БЛОГ страница. Последвайте нашата FACEBOOK и INSTAGRAM страница, за да сте в крак с всякакви нови информации за вашия хороскоп.