Съвместимост на зодиакалните знаци в синастрията

Зодиакални знаци съвместимост
  • Овен, Лъв, Стрелец – огън;
  • Телец, Дева, Козирог – земя;
  • Близнаци, Везни, Водолей – въздух;
  • Рак, Скорпион, Риби – вода.

Взаимоотношенията между двама души и съвместимост на зодиакални знаци, се нарича Синастрия. Любовните хороскопи посочват, като най-подходящи зодиакалните знаци от една стихия.

Зодиакални знаци – Тригон – 120 градуса

Комбинацията на тези партньорства дава солидни шансове за хармонични и пълноценни отношения. Общата нагласа и енергетика, е добра база на идентичните приоритети в живота и на двамата. При тези астрологични комбинации, взаимоотношенията започват с голяма лекота и приемственост за нещо познато. Често ще срещнете дългогодишни бракове между Овена и Лъва, Телеца и Девата, Близнаци и Водолей, Рак и Риби. Обичайно започнали по естествен начин, прекалено сходните качества провокират едни и същи недостатъци. Трудностите идват на по-късен етап, когато и другите аспекти в Синастрията се проявят. Синастрията между тези зодиакални знаци създава дълбока обвързаност и любов за цял живот. В астрологията те се свързват от хармоничният аспект тригон – 120 градуса.

Съвместимост на зодиакални знаци – Секстил  – 60 градуса

Другият благоприятен синастричен аспект в астрологията е свързването на стихиите огън – въздух (мъжки знаци) и земя – вода (женски знаци). Съюзите  между тях са ползотворни, вдъхновяващи и добре съчетаващи енергообмена на стихиите. Аспекта помежду им е секстил  – 60 градуса.

  • Овен – Близнаци, Близнаци – Лъв, Лъв – Везни, Везни – Стрелец, Стрелец – Водолей, Водолей – Овен;
  • Телец – Рак, Рак – Дева, Дева – Скорпион, Скорпион – Козирог, Козирог – Риби, Риби – Телец.

Те взаимно се одобряват и подкрепят по приятелски начин, дори да са започнали като любовни. Проблемът, който може да се появи е силната доминация на единият партньор . В брачните синастрии непрекъснато се виждат съюзи между Риби – Телец, Водолей – Овен.

Крадратура – 90 градуса

Изключително трудни, но обичайно често срещани в Синастрията, са връзките образуващи крадратура – 90 градуса. При тях има абсолютно несходство, раздразнение и напрежение.

  • Овен – Рак, Рак – Везни, Везни – Козирог, Козирог – Овен;
  • Близнаци – Дева, Дева – Стрелец, Стрелец – Риби, Риби – Близнаци;
  • Телец – Лъв, Лъв – Скорпион, Скорпион – Водолей, Водолей – Телец.

Сблъскват се мъжкият и женският принцип. Отсъствие на компромиси и кардинално различен начин на мислене и подход в живота. В брака, усещането е че постоянно съжителстваш с дразнител. Добрият изход в тези синастрии, е намирането на обща цел, която да ангажира вниманието им извън тях. Такива взаимоотношения са доста продуктивни и пробивни, ако успеят да намерят обща кауза. Често ще видите Близнаци и Дева, да балансират напрежението с непрестанни пътувания. Неподвижните Лъв и Скорпион, Скорпион и Водолей, също както меркуриевите знаци (Близнаци  и Дева) и кардиналните Рак и Везни, нерядко обединяват работата си.

Опозиция – 180 градуса.

Казват, че противоположностите се привличат и това се случва когато в Синастрията има аспекта опозиция – 180 градуса.

  • Овен – Везни, Телец – Скорпион, Близнаци – Стрелец, Рак – Козирог, Лъв – Водолей, Дева – Риби

В астрологията опозицията е аспекта, който символизира „аз срещу теб“, „аз и другите“. Той е силен на физическо ниво и поражда силно и страстно привличане. Ако обаче хората са от един пол, много е вероятно, да изпитват антипатия и неприязън един към друг. В Синастрията, при опозиционните знаци, всеки притежава качества, които липсват у другия. Динамиката и вечното противопоставяне, може да бъде както допълващо, така и крайно изтощително. Този синастричен аспект е доста мощен и винаги изисква напасване към индивидуалността на другия, за да се запази баланса.

Съвпадът свързва зодиакалните знаци, когато той е един и същ: Овен – Овен, Телец – Телец, Близнаци – Близнаци, Рак – Рак и т.н. При тези взаимоотношения природата и интензитета са еднакви. Затова неминуемо единият се променя, за да балансира идентичните характеристики. Несвойствените черти, които развива, за да отстъпи в полза на другия, са противоположните на слънчевият му знак. Така комбинацията Риби – Риби, с присъщата им романтичност и разсеяност, се налага единият от двамата да развие качествата на Дева – здрав разум и точност. Най-добре се съчетават кардиналните знаци един с друг, затова често се среща Везни – Везни в Синастрията.

Свързването между два съседни зодиакални знака е много често срещано в Синастрията. Овен – Риби, Дева – Лъв, Скорпион – Стрелец, Водолей – Риби и т.н. Тъй като личните планети, които отговарят за симпатията и комуникацията, нерядко се намират в съседния на Слънцето знак. Въпреки взаимното одобрение, има несъответстващи различия и несходна енергетика. Единият ще се опитва винаги да наложи същността си, а когато се случи, да загуби интерес.

Зодиакални знаци със съвместимост – Куинконс  – 150 градуса

Събирането на зодиакалните знаци, чрез аспекта на парадокса куинконс  – 150 градуса в Синастрията са:

Овен – Дева, Телец – Везни, Близнаци – Скорпион, Рак – Стрелец, Лъв – Козирог, Дева – Водолей, Везни – Риби, Скорпион – Овен, Стрелец – Телец, Козирог – Близнаци, Водолей – Рак, Риби – Лъв

Енергията която свързва тези знаци, съдържа противоречие и  неразбираемост. Интересни са си един на друг, но са си непонятни. Енергията не е дразнеща, а буди любопитство. Затова е необходимо адаптиране и приспособяване в тези синастрии. Уроците ще се повторят повече от веднъж и в същото време имат възможността да изживеят интересни приключения заедно.

Допълнителна информация

Можете да прочете допълнителна информация на същата тематика, като посетите отдел Синастрия в нашата БЛОГ страница. Последвайте нашата FACEBOOK и INSTAGRAM страница, за да сте в крак с всякакви нови информации за вашия хороскоп.